İsmail Poçan

İsmail Poçan

Hep sonradan geliyor aklımız başımıza

Hep sonradan geliyor aklımız başımıza

Bildiğiniz gibi Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü anma etkinlikleri başladı.

Bu haftanın Konya için ayrı bir önemi var.

Ama benim söylemek istediğim başka bir şey var. Hepimizin şikayetçi olduğu İstanbul’da düzenlenecek olan Şeb-i Arus törenlerine gitmeyip o manevi havayı Konya’da yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistler her sene olduğu gibi bu sene de Konya’yı ziyaret ediyor. Ama birileri hem bundan şikayet edip hem de onları rahatsız edecek davranışlardan da eksik kalmıyor.

Halk tabiriyle yumurta ağza gelince aklımız başımıza geliyor. Bu törenlerin tarihi her sene değişmiyor. Ani olan bir şey de değil. Nedense tadilatlar, çalışmalar tam da bu hafta içerisinde oluyor. Koca sene de gün mü bitti?  Bu çalışmaların törenlerin icra edildiği mekânların yanında bu günlerde yapılmasının mantığı nedir? Bunlar bu zaman kadar halledilmesi gerekmiyor muydu? Bir Konyalı olarak bu beni bile rahatsız ediyor. Ki gelen yerli ve yabancı turistleri düşünemiyorum. Allah’tan havalar o kadar kötü değil. Kar yağışlı olsaydı bu çalışmalar nasıl olacaktı merak ediyorum.

fotograflar--(2).jpg

Onlar belki yılda bir kere geliyor ve bu çalışmalar yüzünden yaşadığı rahatsızlıktan seneye gelmeyecek. Çakma törenlere katılacak.  Buna sebep olmaya kimsenin hakkı yok. Ve bu çalışmaların bu hafta içinde yapılmasının da hiçbir açıklaması olamaz.

Bu çalışmaları bu saate bırakan verdikleri bu güzel görüntü nedeniyle yetkilileri tebrik ediyorum..

BİRİLERİ İLGİLENSİN ARTIK

Trafik sorunu Konya'nın en büyük problemlerinden bir tanesi.  

Artan araç sayısı, sürücülerin aşırı hızı trafikte oluşan keşmekeş kazaları da beraberinde getiriyor. Gün geçmiyor ki gazetemizin de bulunduğu Ankara Caddesi'nde acı bir fren sesi duymayalım.

Buradaki duyurmak için haberler yapıyoruz, yazılar yazıyoruz ama ne kimseden bir ses çıkıyor ne de bu konu çözülüyor. Defalarca belirtmemize, ilgilileri göreve çağırmamıza rağmen bir sonuç alınabilmiş değil.

fotograflar--(1).jpg

Birilerinin Ankara Caddesiyle yakından ilgilenmesi gerek…

Hemen her gün tam önümüzde bir değil birkaç maddi hasarlı kaza birden yaşanıyor.

Burayla ilgilenilmesi için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor?

Ülkemizde insanların trafik kurallarına riayet etmediği bir gerçek.

Buna bir de cezaların caydırıcı olmaması eklendiğinde kazaların da sonu gelmiyor.

O yüzden diyorum birinin burayla ilgilenmesi gerekiyor..

Yoksa burada daha çok kaza olur… Bizde daha çok haberini yaparız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR