Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Hepimiz azılı teröristleriz..

Hepimiz azılı teröristleriz..

Geçtiğimiz günlerde Meram Belediyesi'nin düzenlediği program vesilesi ile Konya’ya gelen Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Yarar bu söyleşide önemli bir noktaya değindi; Terör örgütleri tarzını değiştiriyor dedi..

Özellikle yeni jenerasyonun aklına terör deyince patlayan bombalar yapılan çatışmalar geliyor.. Maalesef sinsi bir savaşın içerisindeyiz..

Terör örgütleri bombalı saldırılarına devam edip yüzlerce masum vatandaşın canını almaya devam ediyor fakat bununla yetinmiyor..

Terör örgütleri bizi bir yandan öldürüyor bir yandan bizi bizimle vurmaya çalışıyor..

Önce şortlu kadına, sonra başörtülü kadına saldırıyorlar. Laik olanlar şortlu kadına, muhafazakar olanlar başörtülü kadına sahip çıkıyor.. Toplum birbirinden bir adım daha uzaklaşıyor..

Şortlu kadında benim, başörtülü kadın da benim..

Bunu diyemediğimiz takdir de; bölünmeye mahkûmuz.

Mesela çok ilginçtir bir dergi Müslüman bir ülkede kalkıp senin inançlarına saldırabiliyor..

Toplumda bir konu tartışılıyor. Ertesi gün bir terörist Reina saldırısını gerçekleştiriyor. Toplum bir adım daha kutuplaşıyor.

Terör örgütleri artık eskisi kadar enerjisini tüketmiyor bile, bize bir malzeme veriyor biz kendi kendimizin ipini çekiyoruz..

*

Bu kutuplaşma Türkiye’nin doğum öncesi çektiği bir sancı olabilir mi?

Önümüz referandum..

Evet diyorsan makarnacı, kömürcü, Hayır diyorsan vatan hainisin..

Ben Evet diyorum, evime ne bir paket makarna ne bir çuval kömür ne de 5 kuruş para girmedi.

Hakaret söyleyecek sözü olmayanların başvurduğu bir yöntemdir..

Düşüncemiz duruşumuz her ne olursa olsun birbirimizi anlamak yerine bu şekilde yaftalamalarla birbirimize saldırmaya devam edersek vallahi yok olacağız. Zira kullanmadığın aklına, semer vuran çok olur..

Referandum bitecek ve biz yine birbirimizin yüzüne bakacağız.

70’lerde yaşanan sağ - sol çatışmalarından, 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan ders alamadık mı hala? Daha ne kadar ölmemiz lazım birbirimize sarılmak için?

Bu fitne yüzünden Orta Doğu'da Müslümanlar birbirini katlediyor, Türkiye'de toplum kutuplaşıyor. Türkiye’nin birleşmesi Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi kanlarımız döküldükten sonra mı olacak, yoksa en az zararla mı olacak? Bunun kararını biz vereceğiz..

Kim ki size karşı görüşten birilerine saldırmayı empoze ediyor asıl düşmanınız odur. Zaten tarih boyunca bizi hep içerideki düşmanlarımız vurmadı mı? İçeridekiler milletin adamı olsa bize kimsenin gücü yetmez..

Bize; bizsiz yetmez güçleri, bizi ancak bizimle yıkabilirler..

Unutmayın; Küfür tek millettir! Bir tarafta ehl-i iman, bir tarafta ehl-i küfür. Hem safını belirleyeceksin hem de safları sıklaştıracaksın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR