'Her alanda şiddete karşı olmak hepimizin görevi'

CHP Adana Milletvekili Türkmen, hemşire Ayşegül Terzi'nin otobüste darp edilmesine ilişkin, "Her alanda şiddete karşı olmak, dik bir duruş sergilemek hepimizin görevi." dedi.
'Her alanda şiddete karşı olmak hepimizin görevi'

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, hemşireAyşegül Terzi'nin otobüste darp edilmesi ve ardından yaşanan gelişmelere ilişkin, "Her alanda şiddete karşı olmak, dik bir duruş sergilemek hepimizin görevi." dedi.

Türkmen, hemşire Ayşegül Terzi'nin Çekmeköy'de, belediye otobüsündedarbedilmesiyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Terzi'yi darbettiği iddiasıyla savcılıkça serbest bırakılmasının ardından yeniden gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu'nun, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanmasının geç alınmış ancak önemli bir karar olduğunu belirten Türkmen, bu durumun yargının getirildiği noktaya önemli bir örnek olduğunu söyledi.

Yargı sisteminin kadına yönelik şiddet konusundaki yaklaşımını eleştiren Türkmen, "Şu anda bu kişinin tutuklanmış olması bir hakkın teslimi gibi yorumlanmasın. Aslında olması gereken oldu. Normal olan ilk etapta tutuklanmasıydı. Kamuoyunun duyarlılığı sonrasında gerçekleştirilen tutuklamanın gecikmiş bir adalet olduğunu düşünüyorum. Buna benzer basına yansımayan bir çok olay oluyor. Demek ki onlarda tutuklama olmuyor." diye konuştu.

"Tüm kadın milletvekilleri daha duyarlı olmalıyız"

Türkmen, iktidarın kadınların giyim kuşam özgürlükleri konusunda her kesime eşit mesafeden bakması gerektiğini vurgulayarak, özgürlüklerin önünün açılması noktasında herkese önemli sorumluluklar düştüğünü dile getirdi. Türkmen, "İktidar, muhalefet tüm kadın milletvekilleri bu konuda daha duyarlı olmalıyız. Partilerimizin programları, öncelikleri değil, kadınların öncelikleri bizim önem vermemiz gereken konu olmalı diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Terzi'yi telefonla arayarak, olay nedeniyle üzüntülerini aktarmasının olumlu ve doğru bir yaklaşım olduğunun altını çizen Türkmen, ancak bu görüşmenin olayla ilgili kamuoyu tepkisinin ardından gerçekleşmesini de dikkat çekici bulduğunu belirtti.