Her işleri yalan, her işleri dolan

FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde ifadeleri alınan iş adamları arasında arsasını bağışlayarak adına FETÖ okulu açılan Mehmet Özdemir’e üçkağıt açılmış. FETÖ her işinde olduğu gibi hayır işinde de üç kağıda başvurmuş...
Her işleri yalan, her işleri dolan

FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde ifadeleri alınan iş adamları arasında arsasını bağışlayarak adına FETÖ okulu açılan Mehmet Özdemir’e üçkağıt açılmış. Arsasını vakfa bağışlayan Özdemir’e, Örgüt  ‘Mirasçıların daha sonra elimizden bunu alır, sen bunu bağışlama bize satıyormuş gibi göster’ diyerek elinden almış, her işinde olduğu gibi bir hayır işinde bile üç kağıda başvurmuşlar.

FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde ifadelerine başvurulan yaklaşık 800 iş adamının her birinin iddiaları Türkiye’nin ne denli büyük bir tehlike attığını gözler önüne seriyor. Yeni Haber son olarak adına FETÖ/PDY tarafından okul yaptırması için arsasını bağışlayan Mehmet Özdemir’in polis ifadelerine ulaştı. Özdemir’in ifadelerinde en çok dikkat çekici nokta, eğitim gibi hayırlı bir iş için arsasını bağışlayan bu kişiye bile örgütün yalan ve dolanla üç kağıt açmış olması.

İşte Mehmet Özdemir’in polis ifadeleri;     

“ARSANIN YANISIRA YARDIMIN GEREKLİ DEDİLER 100 BİN TL PARA VERDİM”

“Türkiye’nin ve Konya’nın kalkınmasının eğitimden olduğuna inanıyordum ve halen eğitim için her türlü yardımı yapmaktayım, bu düşüncelerimle arsama okul yaptırmak için araştırmalar yaparken o yıllarda Eczacılık yapan ve Fetullah Gülen cemaati mensubu olduğunu bildiğim Mehmet ÖZTİPİ isimli şahıs yanıma yardım talebi için geldiğinde bu okul fikrimi kendisine söyledim, bunun üzerine Mehmet ÖZTİPİ bana “ Mehmet amca bizde okul yapmak için böyle bir yer arıyoruz istersen biz cemaat olarak yani Merve Eğitim kurumları olarak bu arsaya okul yapabiliriz yalnız seninde yardımın gerekli” dedi, bende okul yapılması şartıyla Merve Eğitim Kurumları yetkilileri ile bir anlaşma yaptım, yaptığım anlaşma gereği ben 7.800 M kare olan arsamı ve okul yapımı için 100.000 TL parayı bu kuruma hibe ettim, bu kurumda 2 yıl içerisinde arsama okul yapıp eğitime başlayacaktı, anlaşmalar sonrasında benim arsamın yanında bulunan bir arsayı satın alarak, bir arsayı da Selçuklu Belediyesinden kiralayarak yanlış hatırlamıyorsam 10.000 m2 ye tamamlayarak okul yapımını 1 sene gibi bir sürede gerçekleştirdiler.

“GEÇMİŞ TARİHLİ PROTOKOL İLE SANKİ SATILMIŞ GİBİ GÖSTERELİM DEDİLER”

Tapudaki satış işlemi esnasında bedel olarak gözüken 46.000 YTL bedeli ise gerçeği yansıtmamaktadır. Sebebine gelince Celalettin BOZKURT bana “Sizin ölümünüz durumunda varislerin ilerde bir problem çıkartmaması için bir bedel yazalım” şeklinde bir teklifte bulunması ve benimde bunu makul karşılamam üzerine sadece resmi evrak üzerinde gözüken bir rakamdır. Benim arsa karşılığında herhangi bir para almam söz konusu değildir. Zaten ben bu arsayı tapuda Merve Eğitim kurumlarına devretmeden önce aynı gün okul yaptırma şartı ile arsamın bedelsiz olarak ve adımı taşıyan okul yaptırılması şartı ile verildiğini gösteren bir protokol düzenlenmesini istemiştim.Hazırlanan bu protokolü size ifademe eklenmek üzere ibraz ediyorum. Devretmiş olduğum arsa karşılığında herhangi bir bedel almamakla birlikte ayrıca okul inşaatına destek amaçlı 100.000 TL tutarında para yardımında da bulundum. Ayrıca bu tarihten yaklaşık 2-3 ay kadar önce Celalettin BOZKURT isimli şahıs işyerime geldi, bana “devretmiş olduğun arsa ile ilgili hazırlanmış olan protokolde bedelsiz olarak arsanın devredildiği yazıyor, bu şekilde yazması ilerde sıkıntı olabilir, biz geçmiş tarihli yeni bir protokol hazırladık, bunu imzalar mısın” dedi bende yıllara dayalı olarak aramızdaki ilişkinin hatırına hayır diyemedim ve beraberinde getirmiş olduğu 2 nüsha protokolü imzaladım. Bu yeni protokolde eski protokolden farklı olarak devretmiş olduğum arsanın bedelsiz olarak değil de 46.000 YTL bedel karşılığında verildiği yazmaktadır. Bu protokolün bir nüshasını Celalettin BOZKURT beraberinde götürdü bir nüshası da bana verdi. Bu yeni protokolü verdiğim ifadeye eklenmek üzere ibraz ediyorum. Celalettin BOZKURT yeni protokolü bana verirken eski protokolü benden istedi. Bende kendisine “şu an nerede olduğunu hatırlamıyorum bulursam veririm” dedim ve kendisini gönderdim. Daha sonradan kulağıma cemaatin okulları satmakta olduklarına dair sözler gelmeye başladı. Bu durum bende adıma yapılmış olan Mehmet Özdemir İlköğretim okulunun cemaat tarafından satılacağı konusunda endişe oluşturdu. Benim hiçbir bedel almaksızın memlekete hizmet olsun diye bağışladığım arsa ve okulun satılarak amacı dışında kullanılması ve tasarrufta bulunulmasına gönlüm razı gelmemektedir. Böyle bir durumun ortaya çıkmasının engellenmesi amacı ile devletimiz tarafından satışının engellenerek gerekli müdahalenin yapılmasını istiyorum. Bağışlamış olduğum arsa ve okulun amacına uygun olarak kullanılması için Milli Eğitim Bakanlığına adımın devam edecek şekilde devredilmesini istiyorum. Ayrıca adıma yapılan bu okulun benim rızam dışında satılması halinde şikayet hakkımın saklı tutulmasını istiyorum. 

YENİ HABER