‘Her Kulaç Bir Nefes’ etkinliğine destek veren Çerçioğlu’na teşekkür

TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, "Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes" projesine destek veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.
‘Her Kulaç Bir Nefes’ etkinliğine destek veren Çerçioğlu’na teşekkür

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle, Deniz Temiz Derneği/TURMEPA'nın "Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes" projesi kapsamında, engelli milli sporcu Kemal Özdemir, Bafa Gölü'nde tek koluyla yüzdü. Etkinliğe Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Turmepa yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural da milli sporcuya yüzme sırasında eşlik etti.

Hem deniz ve su kaynaklarının kirliliği ile mücadeleye dikkat çekmek hem de engellilerin su sporuna ilgisini artırmak amacıyla gerçekleştirilen "Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes" projesi kapsamında Söke Serçin Köyü'nden Dalyan Koyu'na hareket edildi. Dalyan Koyu'ndan teknelerle açıldıktan sonra tekneden göle atlayan Özdemir ile Özkural yaklaşık bir mil yüzdükten sonra Kapıkırı Mevkii'nde karaya çıktı. Yaklaşık 30 dakika süren yüzüşün ardından karaya çıkan Özdemir ve Özkural'ı kıyıda köylüler ve turistler karşıladı.

Milli sporcu Kemal Özdemir "Doğayı insanoğlu olarak biz kirlettik, temizlemek ve korumak yine bizlerin görevi. Bu nedenle bu projeye katıldım. Göllerimiz kurumadan, bataklığa dönmeden, burada yaşayan canlıların nefes almasını sağlamak için mutlaka yapabileceğimiz bir şey olmalı" dedi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Gölden çıktıktan sonra açıklama yapan Genel Müdür Özkural ise "Hep birlikte el ele vererek bu güzelliklerimizi korumalıyız. Bafa Gölü'nde doğal yaşamın sona ermesi demek ayrıca bu gölden ekmek yiyen bu gölün etrafında doğup büyüyen insanlarımızın geleceği için de bir felakettir. TURMEPA olarak tam 22 yıldır bu mücadeleyi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Çevreye duyarlılığı ve bu projeye desteklerinden dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

‘Her Kulaç Bir Nefes’ etkinliğine destek veren Çerçioğlu’na teşekkür

Kaynak: