'Her ne kadar Kürt olsam da Türkiyeliyim'

'Her ne kadar Kürt olsam da Türkiyeliyim'

Kocaeli'nin Gebze ilçesine, terör örgütünün karosuna katılan dağdaki oğluna kazak gönderdiği için ayağına elektronik kelepçe takılan ve daha sonra cezası düşen 78 yaşındaki Nafize Babayiğit, 'Her ne kadar Kürt olsam da Türkiyeliyim" dedi.

 

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Pelitli mahallesinde oğlunun dağda olduğunu söyleyen inşaat işçileriyle, oğluna birkaç fotoğraf ve kazak gönderen Nafize Babayiğit isimli yaşlı kadın 'Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Daha sonra 78 yaşındaki Nazife Babayiğit'in cezası ev hapsine dönüştürülmüş ve ayağına elektronik kelepçe takılmıştı. Elektronik kelepçe haberi kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Yapılan girişimlerle de ev hapsi alanı genişletilen ve bir süre sonra cezası düşen Nazife Babayiğit, CHP Kocaeli Milletvekili Dr. Mehmet Hilal Kaplan'ın kendisini ziyaretinde, Türkiye'de bir an önce barışın sağlamlaştırılması gerektiğini söyledi. Babayiğit, 'Her ne kadar Kürt olsam da Türkiyeliyim. Barışın biran önce bu ülkede tahsil edilmesi gerekiyor. Kardeşin kardeşi vurmaması gerekiyor, Allah'tan tek isteğim bu. Allah zalimlere de vicdan ve merhamet nasip etsin. Nasıl ki asker anneleri çocuklarının ölmesini istemiyorsa, dağda bulunanların anneleri de çocuklarının ölmesini istemiyor. Evlat her yerde evlat, anne her yerde annedir. Ben haram bir şey yapmadım. Tek suçum devletin eline resmimin geçmesi. Tek suçum oğluma resmimi yollamamdı. Ben hiçbir şey yapmadım ama devlet bana bunu reva gördü. Çocuğumdan hala haber alamadım' dedi.

Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan yargılanan ve 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan 78 yaşındaki Nazife Babayiğit'in cezası ev hapsine dönüştürüldü. Evinin yakınlarında çalışan inşaat işçilerinin dağda olduğu ileri sürülen oğlunu tanıdıklarını söylemesi üzerine Nazife Babayiğit, oğluna götürmeleri için inşaat işçilerine birkaç fotoğraf ve kazak verdi. Erzurum'da yakalanan işçilerin, fotoğrafları Nazife Babayiğit'ten aldıklarını söylemesi üzerine yaşlı kadın, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan gözaltına alındı. 12 gün cezaevinde yatan yaşlı kadın, önce 6 yıl, Yargıtay'ın bozması üzerine de 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Nazife ninenin cezası, yakınlarının başvurusu üzerine kamuoyunda 'Erbakan Yasası' olarak bilinen yasa kapsamında ev hapsine dönüştürülmüş ve ayağına elektronik kelepçe takılmıştı.