Her sela okuduğumda aklıma 15 Temmuz geliyor

İzmir'in Torbalı ilçesinde FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuduğu için kalabalık bir grubun saldırısına uğrayan din görevlisi Ekrem Kara, üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yaşadıklarını unutamıyor.
Her sela okuduğumda aklıma 15 Temmuz geliyor

Torbalı ilçesi Pancar Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde sela okudukları için kalabalık bir grup tarafından müezzin arkadaşıyla saldırıya uğrayan Ekrem Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle evinde otururken hain darbe girişimini televizyondan öğrendiğini belirtti.

"CAMİYİ BASIP SELAYI SUSTURMAYA ÇALIŞTILAR"

Vatandaşları meydanlara davet etmek amacıyla sela okumak için oğluyla camiye geldiğini anlatan Kara, "50-60 kişi gruplar halinde camiyi bastı. Akla hayale gelmeyecek şekilde ezanı ve selayı susturmaya çalıştılar. Camiye ayakkabılarıyla girerek caminin camlarını kırmaya çalıştılar. Bizi linç etmeye çalıştılar." dedi.

"BİRKAÇ GENÇ SAYESİNDE LİNÇTEN KURTULDUK"

Beraber zaman geçirdikleri, kahvede çay içip cenaze törenlerinde beraber oldukları kişilerin camiyi basmasına, ezanı ve selayı susturma çabalarına halen bir anlam veremediğini ifade eden Kara, 15 Temmuz gecesi birkaç genç sayesinde linçten kurtulduklarını anlattı.

"HER SELA OKUDUĞUMDA 15 TEMMUZ AKLIMA GELİYOR"

Halen Konak ilçesindeki Murat Reis Camisi'nde imam olarak görev yapan Kara, "Her sela okuduğumda 15 Temmuz, o gece vatanı için şehit olan vatandaşlarımız aklıma geliyor. Allah korusun böyle bir olayın yaşanması durumunda 2 oğlumla beraber hiç düşünmeden vatan uğruna canımı seve seve feda etmeye hazırım." diye konuştu.

"BU HALK, ASKER KIYAFETİ GİYEN O HAİNLERİ ASLA UNUTMAYACAK"

Kara, 15 Temmuz gecesi ikinci bir Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı yaşandığını, halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman arkasında olduğunu ifade ederek, halkın asker kıyafeti giyen hainleri unutmayacağını söyledi. Ülkesinin bayrağının özgürce dalgalanması, ezanlarının susmaması için bedenlerini tanklara siper eden şehit ve gazilerin haklarının ödenemeyeceğini kaydeden Kara, şöyle konuştu:

"Çanakkale Savaşı'nda nasıl ki kahraman Mehmetçik, ordumuz ve 15 yaşlarındaki kınalı yavrularımız düşmanın mermilerine göğüslerini siper ettilerse o gün de o iman, birlik ve beraberlik duygusuyla bizim şanlı ecdadın şanlı torunları göğsünü F-16'lara, tanklara, mermilere siper ederek bu hayasızca girişime engel oldu. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yurdumuza getirilmesi ve gerektiği şekilde cezalandırılması benim en büyük ümidimdir."