Ali Pay

Ali Pay

Her şey gelecek sezon için

Her şey gelecek sezon için

Konyaspor, bugün akşam oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası yarıfinal ikinci karşılaşmasında Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Konyaspor’un yenilmezlik serisine Konya’da 3-0 yenerek son verdi. Bu maçın ardından ekibimiz Antalyaspor’a da yenilerek futbolcular üzerindeki yenilmezlik baskısı da bir nebze olsun hafifledi.

Gelelim bugünkü maça…

Konyaspor’un, ligde rahat bir konumda bulunması sebebiyle bu maça, ligde fazla süre alamayan ve fırsat bulamayan oyuncularla çıkacağını umuyorum. Aykut Kocaman’ın, takımın geleceği adına Selim Ay, Boşnak Emir gibi oyuncuların üzerinde durması gerekiyor. Sadece bu isimler değil, Konya’da ki alt yapıdan yetişen diğer oyuncuların bu maçta ilk 18’e alınmasını da bekliyorum ayrıca. Her ne kadar Genç oyuncular için umut beslesek te Kocaman’ın her ihtimale karşı bu maça kaleci Serkan Kırıntılı ile başlaması maç için önemli bir kazanç olacaktır, buda ayrı bir gerçek.

Öte yandan başarıyla bir sistem oyunu ortaya koyan takımımızın, UEFA’yı garantilemesi ve ligdeki başarısını önümüzdeki sezonda da sürdürebilmesi için aksayan yerlerini Konyalı oyuncularla güçlendirmesi Konya futbolunun geleceği adına atılması gereken en önemli adım. Aykut Kocaman’ın da alt yapıya ne denli önem verdiğini bütün spor kamuoyu biliyor. Böyle bir hareket ayrıca, en azından transfer komitesinin ve yönetimin de işini kolaylaştıracaktır.

Ligde şampiyonluk yarışında olan Fenerbahçe ise 3-0’ın verdiği rahatlıkla sahaya çıkacaktır. Aynı Konya gibi onunda genç isimlerle sahaya çıkması bekleniyor. Benim bu noktada değinmek istediğim tek konu şu; Konya’da ki Fenerbahçe karşılaşmasında Volkan Şen’in Konyalı sporseverleri tahrik etmesi sonucu Konyaspor’un ceza olmasına sebep olduğu unutulmamalıdır. Şiddetten nemalanan Fenerbahçe’nin daha önceki yıllarda Konyalı bir hakemin görevine son verilmesine de neden olduğu herkesin bildiği bir gerçek.

Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında Tolga Özkalfa’nın ilk maçta  sahada verdiği kararlarla sadece  Konyaspor’lu futbolcuları değil tribünleri bile sindirmeye çalıştı ve bunda da büyük ölçüde başarılı oldu.   Umarız gelecek vaat eden hakemlerimizden biri olan Halil Umutmeler’in, Özkalfa’nın yaptığı hataları yapmaması en büyük temennimiz.

Skor ne olursa olsun Aykut Kocaman’ın genç oyunculara yer vermesi halinde Konyaspor’un geleceğine katkıda bulunması bu maçın en büyük kazancı olacağını düşünüyorum.

Ayrıca, final çok zor olabilir belki ama imkansız değil.

Başarılar Konyaspor… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR