Her takımda parası kalıyor!

Karakteriyle Türk basketbolunda örnek gösterilen basketbolculardan olan Bora Hun Paçun, Sakarya'da da maddi sorunlar nedeniyle alacaklarını temin edemiyor
Her takımda parası kalıyor!

Sezonun ilk yarısında Konya’da basketbol oynayan ancak Selçuklu Basket’te yaşanan maddi kriz sebebiyle tüm alacaklarını bırakarak Süper Lig ekibi Sakarya Büyükşehir Belediyespor’a transfer olan Bora Hun Paçun, aynı kaderi orada da yaşadı. Deneyimli oyuncu, geçen sezon da Trabzonspor’da aynı sorunları yaşadı ve alacakları kulüp kapandığı için alamadı. Geçtiğimiz günlerde babasını da kaybeden ve büyük bir acı yaşayan Paçun, örnek karakteriyle basketbol camiasının örnek gösteriliyor. Konya’dan güzel bir şekilde ayrılan deneyimli pivot, tüm alacaklarını bırakmıştı.

Bora Hun Paçun’un açıklamaları şu şekilde:

"Konya’dan buraya sorunları bilerek geldim ama bu boyutlara varacağını tahmin etmemiştim. Banvit maçından sonra başkan, daha sonra da genel menajer istifa etti. Bir süre Akgün Altuğ durumu toparlamak için çabaladı ama sonuç alamadı ve tamamen sahipsiz kaldık.

Bu haftaki Afyon Belediye maçını kazansak bu takım ligde kalacak ancak uzun süredir antrenman yapmadığımız için ciddi olarak sakatlık riskiyle karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Açıkçası hiçbir ümidimiz kalmadığı için oynamama kararı aldık.

Bugün sadece Sakarya değil, birçok kulüpte paralar gecikiyor. Beşiktaşlılar antrenmana çıkmadı, Fenerbahçe'de bile ödemeler gecikiyor ama onların karşısında muhatap var. Biz konuşacak yetkili bulamadık. Başka takımlardaki arkadaşlarımız paralar gecikse de bir şekilde ödemelerin yapılacağını biliyor, burada böyle bir şey yok. Bu takım ligde kalmış da olsa ilgisizlik ve borçlar nedeniyle kapanmaya mahkum.

Son zamanlarda herkes evine döndü, maç günleri toplanıp sahaya çıktı. Halı sahada top oynayan arkadaş grubundan farkımız kalmadı. Bu daha fazla sürdürmenin anlamı yok."