“Her zaman gereği neyse onu yapmışızdır”

Afrin operasyonu hakkında açıklama yapan Aliya İzzetbegoviç Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay “Türkiye’nin son yıllarda yaşamış olduğu tüm gelişmeler, bir önce başımıza gelen hadiselerden bağımsız değildir"dedi.
“Her zaman gereği neyse onu yapmışızdır”

Afrin operasyonu hakkında açıklama yapan Aliya İzzetbegoviç Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay Türkiye’nin son yıllarda yaşamış olduğu tüm gelişmeler, bir önce başımıza gelen hadiselerden bağımsız değildir. Bölgemizle ve ülkemizle ilgili kanlı senaryolar yenilenerek tekrar tedavülde sokulmuştur. Son iki asırdır öylesine büyük kayıplar verdik, öylesine büyük acılar yaşadık, öylesine büyük fedakârlıklarda bulunduk ki artık geriye doğru gidecek tek bir santim yerimiz yoktur. Bakınız biz Kurtuluş Savaşımıza başlarken ilan ettiğimiz Misaki Millimize dahi sahip çıkamadık. Biz Misaki Millimize yeniden sahip çıkmak zorundayız’ Bizim Misaki Milli hudutlarımızdan eğer taciz ediliyorsak, eğer o hudutlar içerisinden ülkemize saldırılar oluyorsa, burada buyurun devam edin deme lüksümüz yoktur. Gereği neyse, bunun gereğini gerektiği şekilde yapma zorunluluğumuz vardır.

İşte Fırat Kalkanı Harekatı budur. İdlib’de yapılmakta olanlar budur. Şu an Afrin’de yapılmakta olan da budur. Biz burada seyirci kalamayız, gereği neyse bunu yapmak zorundayız. Birilerinin 12 bin kilometre uzaklıktan gelmek suretiyle buralarda parselasyona girmesine başımızı sallama lüksümüz de yoktur. Neyse bunun hakkını vermek durumundayız. Orada olanlar bizim akrabalarımız, onların değil. Öyleyse akrabalarımızın hukukuna da sahip çıkma mecburiyetimiz var. Orada bizim soydaşlarımız var, onların da hukukuna sahip çıkma mükellefiyetimiz var. Her ne kadar içerideki bazı dost görünen düşmanlar bu işi yadırgıyorsa da, biz onlara rağmen bunu yapmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ