"Herkes anasının kucağına dönsün"

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, çözüm sürecine ilişkin, “Bizim de niyetimiz bunların bir kısmı gelsin, ticarete atılsın, ticareti yürütsün, bir kısmı da siyaset yapacaksa siyaset yapsın. Herkes anasının kucağına dönsün" dedi.
"Herkes anasının kucağına dönsün"

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, çözüm sürecine ilişkin, “Bizim de niyetimiz bunların bir kısmı gelsin, ticarete atılsın, ticareti yürütsün, bir kısmı da siyaset yapacaksa siyaset yapsın. Herkes anasının kucağına dönsün. Bununla ilgili bir hazırlık var. Hem sosyal rehabilitasyon adına, hem de ekonomik rehabilitasyon adına baya ciddi hazırlıklar ve çalışmalar var. Nasıl bir şey çıkacak? Bunu beraber yaptığımıza göre yaptığımıza razı olacağız. Yaptığımız bize ait bir şey olacak” dedi. 

"YENİ TÜRKİYE, YENİ ANAYASA”

Yeni dönem için en büyük hedefin yeni bir anayasa olduğunu vurgulayan Fındıklı, “Bu yeni dönemde, yani eskinin yıkıldığı, bu yapının ortadan kalktığı ve alınan mesafenin birinci anlamında anayasa teminatı altına alınması konusunda bir sivil anayasanın yapılması Yeni Türkiye’nin önünde. Söylem itibariyle hem sayın cumhurbaşkanımız ve hem de sayın başbakanımız Yeni Türkiye adıyla çıkıyor. Artık alandaki o statükonun karanlık odalarının hepsinin yıkıldığı, açıldığı bir alan. Onun üzerine Yeni Türkiye’nin yapısını kurma noktasında, Yeni Türkiye’nin kodlarının oturtulması noktasında yeni bir dönem başlıyor. Yani eskisi yıkıldı, artık yenisi ikmal edilecek. Ceberrüt yapının ortadan kalktığı, katı duvarların, beton yığınlarının ortadan kalktığı zeminin tesviye edildiği, şimdi Yeni Türkiye’nin kurulma aşamasına girdik.Dolayısıyla bunu AK Parti’nin ikinci evresi olarak kabul ediyoruz. Ama burada başbakan olarak koltukta Ahmet Davutoğlu var, bu kodları oturtup 2023 yılına giderken, bir taraftan da Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Recep Tayyip Erdoğan var. Dolayısıyla böyle bir süreç işliyor. Aslında yeni bir evre başladı, ama bir dönem kapandı, bir dönem açıldı değil, bir dönemin metotları bitti, yeni dönemin metotları ile yola devam edilecek. Yeni Türkiye’yi kurarken, Yeni Türkiye’yi ancak yeni bir anayasa ile kurabileceğimizi düşünüyoruz. 2015 seçimlerinde halkımız teveccüh ederse en az 330 milletvekili yakalamak suretiyle yeni bir anayasayı, sivil bir anayasayı, demokrat bir anayasayı bu ülkeye kazandırmak istiyoruz. Ancak o anayasayı yapabilirsek, yeni Türkiye’nin kodlarını tam yerli yerine oturtabiliriz. Orada toplumsal barışı sağlayabiliriz. Anayasanın mantığını ve ruhunu kutsal devletten kutsal millete dönüştürebiliriz. O çerçevede yeni bir anayasa yapabiliriz. Biz bunların farkındayız. Ancak bu Türkiye içeride ve dışarıda, içeride eski alışkanlıkları olanlar ile dışarıda kontrol edilemez, kendi stratejilerini üreten bir Türkiye dışarıda bazılarını rahatsız ediyor, dolayısıyla bu tip algı operasyonlarının içeriden ve dışarıdan yönetildiğini çok iyi biliyoruz ve bunun farkındayız. İçeride bu işe alet olanlar var, beraber hareket edenler var. Dün düşman olan, bir araya gelmez denilen grupların, bir birinin saçını başını yolanlar bugün bir araya çok rahatlıkla gelebiliyor. Hepsi bu mevcut statükoda gücü kullanıp Türkiye’yi halkın idare ettiği bir cumhuriyetten ziyade bir elit kadronun imkanları kullandığı bir yapıda kalmasını istiyorlar. Halk dünden daha güçlüdür. AK Parti dünden daha güçlüdür. Yaşarken tecrübeleri ve yeni gelen ekibi hakikaten sayın başbakanımızın hem akademisyen kimliği itibariyle, hem de Dışişleri Bakanlığı döneminde yaşadığı tecrübeleriyle bu gücü oluşturacağına ve bunu gerçekleştireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.