Herkes minibüsçü olamayacak!

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası, ulaşım hizmetlerinde kalite standardını yükseltmek adına geçtiğimiz dönemde bir dizi kararlar aldı.
Herkes minibüsçü olamayacak!

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası, ulaşım hizmetlerinde kalite standardını yükseltmek adına geçtiğimiz dönemde bir dizi kararlar aldı. Buna göre; şoför ve araç bilgileri Araç Tanıtma Kartı kullanılarak kayıt altına alındı. Minibüs sürücüsü olmak isteyenlere ise çok önemli kriterler getirildi.

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası, ulaşım hizmetlerinin standardını yükseltmek adına minibüslerde çalışan sürücülere UKOME tarafından alınan karar gereğince kriterler getirdi. Böylece, şoför esnafının standardı yükseltilirken, vatandaşa daha kaliteli ulaşım imkânı sunulması hedefleniyor. Uygulamayla, kriterlere uygun sürücülerin sicil dosyaları Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası tarafından kayıt altına alındı. Konu ile ilgili açıklama yapan Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, “Uygulama neticesinde, hangi plakalı aracımızda hangi şoförümüzün seyir halinde olduğu tarafımızca bilinmektedir. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen güzergâh belgelerinde (Araç Tanıtma Kartı) çalışan şoförlerimizin isimleri yazılmak suretiyle kesinlikle ismi yazılı olmayan bir sürücünün minibüs kullanması engellenmiş durumdadır. ‘Sürücü’ ifadesini özellikle kullanıyoruz. Bizim için esas olan şoförlüğü meslek olarak gören, yaptığı işin sorumluluğunu bilen arkadaşlarımızın araçlarımızda çalışmasını sağlamaktır. Günü birlik gelip giden, amacı sadece günü kurtarmak olan kişiler bu sayede uzaklaştırılmış oldu. Şuan Konya’da hizmet veren her bir aracımızın plaka ve şoförleri dahil olmak üzere arşivleri odamızda mevcuttur. Mevcut çalışan şoförlerimizden yaklaşık yüzde 15’lik kısmı kriterlere uymadığından dolayı elenmiş oldu” diye konuştu.

herkes-minibuscu-olamayacak-1.jpg

TEKNOLOJİ SONUNA KADAR KULLANILIYOR

Minibüs şoförlüğüne yeni başlayacak olan sürücülerin öncelikle Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası’na başvurup kayıt yaptırmaları gerektiğine vurgu yapan Karabacak,“Bundan sonra Konya’da her isteyenin minibüsçü olup, huzur ortamını bozması söz konusu değildir. Mevcut şoförlerimizin sosyal güvenlikleri tam anlamıyla sağlanmış durumdadır. Belirlenen kriterleri hizmet içi eğitim seminerimizle destekliyoruz. Konyamızda kaliteli ve güvenli araçlarımızla hizmet ediyoruz. Bunun yanında da teknolojiyi yakinen takip ediyoruz. Hazırladığımız proje kapsamında minibüslere, özel bir firma tarafından GSM şirketi işbirliğiyle araç takip sistemi kuruldu. Araçlara takılan GPRS ile internet üzerinden minibüsleri takip edebiliyoruz. Hangi aracın, hangi caddede olduğunu, kaç kilometre hızla ilerlediğini, şoförünün kim olduğunu görebiliyoruz. Sisteme gelen mesajla hız ihlalleri anında tespit edilerek şoförlere anlık müdahale ediliyor. Böylece en büyük şikayet olan aşırı hızın önüne geçtik. Bu, hem sürücüler, hem yolcu hem de trafik güvenliği için çok önemli bir proje. Artık vatandaşlarımız daha güvenli ve rahat bir yolculuk imkanı buluyor. Odamıza ait 444 03 09 numaralı Şikayet ve Memnuniyet Telefon hattımızla faaliyet gösteriyoruz. Gelen şikayetler Yönetim Kurulumuzca değerlendirilmektedir” dedi.

muharrem-karabacak-003.jpg

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ