'Herkesi huzurlu kılacak bir Türkiye amaçlıyorum'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Herkesi huzurlu kılacak bir Türkiye amaçlıyorum. Bunun için mücadele ediyoruz, çalışıyoruz' dedi.
'Herkesi huzurlu kılacak bir Türkiye amaçlıyorum'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim otobüsüyle Balçova ilçesinde vatandaşları selamladı. 

Balçova Belediyesi önünde partililere seslenen Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da kararlılıkla, güle oynaya sandığa gideceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra gittiği Gaziemir ilçesinde de vatandaşları parti otobüsünden selamladı.

Abdullah Arda Meydanı'nda kendisini bekleyen partililere, parti otobüsünün üstünden seslenen Kılıçdaroğlu, "İzinsiz, korsan gösteri yapıyorsunuz. Hepinizi Silivri'ye göndereceğim" dedi.

Partililerin "Başbakan Kemal" sloganı atması üzerine Kılıçdaroğlu, bunun yolunun 1 Kasım'da sandığa gitmekten geçtiğini, 7 Haziran'da hükümeti kurma görevinin kendilerine verilmediğini dile getirdi. Halktan yetki istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Sizlere inanıyorum, güveniyorum. Tek umudum bu ülkenin halkı. Tek umudum kadınlar, gençler, emekliler, esnafın sanayicisi, işçisi. Herkesi huzurlu kılacak bir Türkiye amaçlıyorum. Bunun için mücadele ediyoruz, çalışıyoruz" diye konuştu.

"Ayrışmamalıyız, birleşmeliyiz"

Kılıçdaroğlu, İzmir'deki temasları kapsamında göçmen dernek başkanlarıyla Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF) binasında bir araya geldi.

CHP lideri, farklı kimlik ve inançlara sahip insanların bir arada yaşadığına işaret ederek, "Bu kimliklerin, inançların tamamını zenginlik olarak görmeliyiz, ayrıştırma unsuru olarak değil, birleştirmenin ögesi olarak görmeliyiz. Ayrışmamalıyız, birleşmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyet devrimini yaparken, cumhuriyeti getirirken temel ögelerinden biri de budur" diye konuştu. 

Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez mütevazı bir köyünde doğduğunu ve şimdi de CHP'nin Genel Başkanı olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, bunu Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyete borçlu olduğunu vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu buradaki temaslarının ardından, Buca Belediyesi tarafından Kozağaç Mahallesi'nde inşa edilen 3-6 yaş arası çocuklara geçici bakımevi olarak hizmet verecek, Kozağaç Pırlanta Merkezi'nin açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada da Türkiye'nin güvencesi olarak görülen çocukların çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini işaret ederek, "Hepimize düşen ortak görev çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için ortak çaba harcamak. Bu çabayı harcamaya CHP'nin belediye başkanları, genel merkez, hepimiz hazırız. Buradan bütün yurttaşlarıma bunun sözünü veriyorum" dedi.