Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

Hesap Var

Hesap Var

 Öyle bir aydayız ki rahmet  mağfiret,  arınma ve kurtuluş ayı Ramazana doğru adım adım ilerliyoruz. ... manevi iklimi ve huzur atmosferiyle bizleri kuşatırken yaşayacağımız hazzın heyecanını soluyoruz.

Orucumuzla iftar ve sahur sofralarıyla, topluca kılınan Teravih namazlarıyla, Kur’an tilavetleriyle hayatımıza yeni bir ruh geliyor. Bu ayda kardeşlik, yardımlaşma ve paylaşma duyguları hep zirvede olacak ve bütün bu güzelliklere inşallah birlikte koşacağız.

Ancak birçok insan için Ramazan daha çok gelenekselliği ile akla geliyor. .. yani onu bütün ayların en şereflisi kılan ana hususları insan malesef   yeterince düşünmüyor. Çünkü bizi bekleyen  Ramazan, sahip olunan peşin fikirlerin, dünya görüşlerinin, ideolojilerin yeterince  gözden geçirildiği bir dönem olamıyor.

Ramazanın hayatımızda değişim rüzgarı estirmiyor. Bilmiyorlar ki Kur’an vahyini ve onu insanlığa tebliğ eden İslam Peygamber’ini değişim projesinin merkezine yerleştirmeden hiç bir değişim gerçekleşemez

İlahiyatçı değilim evet Tarihçiyim ve yazmalıyım. Çünkü ilahiyatçılar kariyer peşinde koşmaktan belki yazmayabilirler

Nazlanabilirler

O yüzden yazmalıyım bu konuları Ve şunu haykırmak isterim.Kendimizi doğrudan ilahi mesajın muhatabı görmek, nasıl bir dünyada yaşadığımızı sorgulamak durumundayız.

Modern bir yaşam ve teknolojinin zirvesinde bir

Yirmi birinci yüzyılı yaşıyoruz.  Teknoloji her gün yeni bir Müjde verirken diğer taraftan birçok acı olaylara şahit olmaktayız. Ama savaşlar, terör,  maddi ve manevi hastalıklar insanlığı tüketmeye devam ediyor. 

Hâlâ kendisini ve mutluluğu aramakta olan insanlık bu mutsuzluğa devam edeceğe benziyor.

Ancak ekranlarda gösterilen bütün yalancı sahnelerin insanlığın ulaşabileceği en ideal örnek olarak sunulması.

Bugün dünyada yaşananlar, ve normalmiş gibi gösterilen her şey nasıl ideal insan profili sunabilir ki?

 Bunlar niçin anlatılmaz ki ?

Bunu sadece Ömer Döngeloğlu mu anlatacak sadece ?

Ya da bu bilinçte insanlığa; yanlış giden şeyleri İlahiyatçılar değil de ben mi anlatacağım.

Bu yazımda da sitemim kariyer sevdalısı ilahiyatçılara. ..

Konuşmak lazım anlatmak lazım ..

Ters giden birşeyleri düzeltmek lazım ..zaman nazlanma değil  bilgileri paylaşma zamanı ..insanı ahirette kariyer değil amelleri kurtaracak.

Bunu da kariyer sevdalısı ilahiyatçılara duyurmak isterim. ...evet kariyer sevdalısı olanlar alınabilir hatta gönül koyabilir.

Kalın  efendim sağlıcakla. ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR