Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Hey! Orada neler oluyor!

Hey! Orada neler oluyor!

Allah şifa versin, Mehmet Oktut amansız bir hastalığın pençesinde ve zor günler yaşıyor. Mehmet Oktut nereden çıktı şimdi diyen olabilir. Konyaspor’a en çok emek veren başkan ve yöneticilerden biridir, Mehmet Oktut. Bir dönem Konyaspor yine ekonomik sorunlar yaşarken, Mehmet Oktut başkandır, takım ligde başarılı değildir.

Yıllarını Konyaspor kulübüne veren Mehmet Oktut’a tribünlerden hak etmediği şekilde küfür edilir ve Mehmet Oktut Konyaspor ile bağlarını koparır. 70 lerde futbolcu olarak kulübe hizmet eden, 80’lerde yöneticilik yapan, 90’larda zor günlerde ağır borç yükü altında zor şartlarda kulübü idare eden Mehmet Oktut şimdi Konyaspor’u hatırlamıyor belki ama bizler şükranla adını yad etmek mecburiyetindeyiz.

Yöneticilik emek işidir, sevgi işidir, yöneticilik zor iştir. Hele Konya gibi bir şehirde yöneticilik yapıyorsanız koskoca bir şehri memnun etmek hiç kolay değildir. Ahmet Şan, 20 yıl yöneticilik yaptı, iyi günü oldu, kötü günü oldu dile kolay 20 yıl Konyaspor’a hizmet etti. Ahmet Şan geçen sezon başında çok hatalar yaptı, bir başka pencereden bakılınca belki kendisine kumpas kuruldu.

Konyaspor kasasında 10 milyon lira ile başladığı ligi kimine göre 26 milyon lira kimine göre 47 milyon lira borçla devretti. Fatih Yılmaz belki son başkandı ama geçen yıl Konyaspor’un yaşadıkları üniversitenin spor yöneticiliği bölümünde ders olarak okutulmalı. Tabi Bahattin Karapınar ve Ziya Doğan dönemi de…

Dağ başında Saksağan vur beline kazmayı, Ahmet Şan şimdi nereden çıktı?

Ahmet Şan, 2016-2017 sezonunda Aykut Kocaman ile birlikte dev bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı ve kulüp Kayacık Tesislerinin yanına 60 bin metrekare arazi üzerine yeni tesis yapmak için çok ciddi ve güzel bir proje hazırladı, içinde kış günlerinde kar ve aşırı soğuktan etkilenilmeyecek kapalı sahası olan, çatısında güneş enerjisinden elektrik üretecek GES’i olan Aykut Kocaman ve özellikle Alper Aşcı hocanın bizzat eşlik ederek hazırlanan bir proje…

Belediye bu tesis için 60 bin metrekare bir araziyi Spor Genel müdürlüğüne devretti. Proje hazırlandı, geriye sadece yatırım programına alınıp ihalesinin yapılması kalan o günkü rakamlarla 15 milyon TL’ye maliyeti olması beklenen bir tesis…

Tesis yapılamadı, kimse de üzerine gitmedi. Bugünlerde konuya şöyle bir çözüm bulunmuş. Anadolu Selçukspor’dan Konyaspor kurtulacak. Alt yapı Tatlıcak’a gidecek, Kayacık ek tesis projesi ise çöpe. 60.000 metrekare arazi ise Belediyeden Spor müdürlüğüne devredilmesiyle kalacak…

Konyaspor cephesinde her şey çok güzel, hatta olması gerekenden daha iyi ama bu kadar iyilik biraz fazla. Geçen dönemin yöneticileri 26 milyon borçla kulübü devrettik diyor bu yönetim hayır biz kulübü 47 milyon borçla devraldık diyor. Bir yıllık ücreti peşin olarak ödenip gönderilen Eto’o’dan kar ettik diyoruz, falan filan. Konyaspor için yılsonu beklenen borç 67 milyon liraymış.

Ziraat Bankası bilindiği üzere kulüplerin borçlarını tek çatı altında toplayıp yapılandıracak. Konyaspor’un 67 milyon borcu 10 yıla yayılacak. Dostlar alışverişte görsün. Store’yi kulübe devir ettik tamam çok güzel. Stadyumun önüne kartal heykeli de yaptık güzel oldu. 550 üyeye çıktık bu da çok güzel. Rıza hocaya 5 milyon lira civarı bir para ödeyip kurtulduk. Yaklaşık 300.000euro ortalamaya oynayan oyuncuların aldıkları ücreti 600 bin Euro seviyesine çıkarıp yeni sözleşmeler yaptık.

Resmin arkasına iyi bakıp, önlemleri erken almak gerekir. Kartal heykeli ve Store çok güzel oldu, özellikle GAR yanındaki Store’ye bayıldım ancak içerde biriken tozu pisliği halının altına süpürüp ortamı çok temiz göstermekle kendimizi aldatırız.

Atiker Grubunun içinden gelen bilgiler sponsorluğun devam etmeyeceği yönünde, Konyaspor Atiker’den 3 yılda 10 milyon TL civarı para aldı. Günümüz ekonomik şartları ve ülkenin durumu belli. Para bulmak, reklam veren bulmak hiç kolay değil.

Recep Konuk küsmüştü, Mehmet Ali Atiker’de küsmüş gözüküyor. Konyalı Başbakanımız da yok artık. Konya sahipsiz, iktidar nasıl olsa her şekilde ceket assa Konya’da %70 oy alıyor. Parti il başkanı kendi kafasına göre yönetim atıyor hesap soran yok. Eski il başkanının Konyaspor’a verdiği destek, yaptığı hizmetler ortada!

Konyaspor eğer önlem almaz ise önümüzdeki yıllarda büyük sıkıntı yaşar. 100 yılda şampiyonluk hedefi koyulan bu günlerde ipin ucu bir kaçarsa bir daha kimse o ipin ucunu tutamaz. Geçmiş yıllarda ortalama 5 milyon lira harcanan Anadolu Selçukspor nasıl oldu da bu sezon 10 milyon harcadı ve küme düşüyor anlamak güç. Ben anlıyorum da, benim anladığımın kimseye faydası yok.

Hilmi Kulluk göreve geldiğinden beri iyi işler yaptı, pek çok kesimi mutlu etti. Ama spor kulübü yönetmek 2,5 milyonluk bir şehrin takımına başkanlık idarecilik yapmak zor iş. 67 milyon borç ile gelecek sezona girmek ve sponsorsuz girmek Konyaspor için hiç te iyi olmaz.

Biz yol yakınken uyaralım da, bırakın kötü olalım, bozguncu olalım. Neydi o geçen yılın moda sözü? ‘’Fitneci’’, fitneci olalım.

Ben kötü olayım, bu şehrin takımı iyi olsun…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR