Hiç de Masum değil

Hiç de Masum değil

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Batılı ülkeleri IŞİD'le mücadele için Irak'a havadan müdahale etmeye çağırdı. Masum, Paris'te düzenlenen ve 30 ülkenin katıldığı 'Irak'ta Barış ve Güvenlik Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada Arap ülkelerinden askeri destek veya hava saldırısına katılmalarını istemediklerini ancak maddi desteklerine ihtiyaç duyduklarını söyledi. IŞİD'e karşı karadan değil havadan müdahale çağrısında bulunan Masum, 'Her şeyden önce lojistik planda, özellikle de askeri müdahale istiyoruz. Aynı zamanda yerlerinden edilenler için insani yardım gerekiyor. Askeri planda Irak'ta sahada mücadele edecek askere ihtiyacımız yok. Havadan müdahaleye ihtiyacımız var' dedi. Irak Cumhurbaşkanı Masum başta Türkiye olmak üzere Irak'a insani yardım ve lojistik konusunda destek olan ülkelere teşekkür etti.

IŞİD'İN BAŞKENTİ

Musul'un IŞİD'in başkentine dönüştüğünü söyleyen Irak Cumhurbaşkanı 'Suudi Arabistan veya Katar'ın terörü finanse ettiklerini söyleyemem ama askeri ve sivil istihbaratları IŞİD'e finansal kaynak sağlayanlar olduğunu keşfetmiş olabilir' ifadelerini kullandı. Fransız Europe-1 radyosuna da konuşan Masum, IŞİD'in 'El-Kaide gibi olmadığını, benzer ideolojik köklere sahip olsalar da IŞİD örgütünün çok önemli kaynaklara sahip olduğunu, alan kontrol ettiğini ve başka ülkelere yaymayı amaçladığı bir İslam devleti kurmayı hedeflediğini' dile getirdi.

Bağdadi saklanıyor

Örgütün lideri el-Bağdadi'nin Musul'da camide vaaz verdiğini doğrulayan Masum, 'Kendisini giyinişine kadar ilk halifeye benzetiyor. Onları taklit ediyor. İnanılmaz olanaklara ve bir intihar ordusuna sahip. Kendisini birçok kez gösterdi ama son hava operasyonlarından bu yana yavaş yavaş saklanmaya başladı ve ortalıkta görünmüyor' şeklinde konuştu.