Hiç interneti olmayana iki yıl bedava internet

175. yılın müjdesini Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan verdi. Aslan, yeni kampanyaya başladıklarını açıklayarak, "Bugüne kadar evine internet bağlatmamış herkese iki yıl boyunca interneti ücretsiz sunuyoruz" dedi.
Hiç interneti olmayana iki yıl bedava internet

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, Türkiye'ye duyduğu sevgi ve saygıyla ünlü bir ailenin üyesi olduğunu belirterek, "Ailemizin reisi merhum Başbakan Refik Hariri, bu harika ülkeye karşı büyük bir sevgi duyuyordu. Bugün, Hariri ailesi olarak, Türkiye'de yatırım yapma ve büyüme hayallerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Hariri, Türk Telekom'un 175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla JW Marriott Otel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye sevdasını ve bu ülkeye yatırım yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Oger Telekom olarak Türk Telekom'un 10 yıl önceki özelleştirme ihalesini kazandıklarında Türkiye tarihindeki en prestijli ve en büyük özelleştirilmiş şirketi işletecek olmanın doğru bir karar olduğunu bildiklerini ifade eden Hariri, şunları söyledi:

"Birkaç yıl sonra Türk Telekom'un ilk halka arzında yakaladığı büyük başarının ardından bu kararın ne kadar doğru olduğu görüldü. Türk Telekom Türkiye'nin telekomünikasyon altyapısına yaptığı yatırımlar bu yılın sonunda 22 milyar liraya ulaşacak. Ben, Türkiye'ye duyduğu sevgi ve saygıyla ünlü bir ailenin üyesiyim. Ailemizin reisi merhum Başbakan Refik Hariri, bu harika ülkeye karşı büyük bir sevgi duyuyordu. Bugün, Hariri ailesi olarak Türkiye'de yatırım yapma ve büyüme hayallerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Stratejik konumu, güçlü ve büyüyen ekonomisi, genç ve dinamik nüfusuyla Türkiye'yi çok daha başarılı ve parlak bir geleceğin beklediğine şüphesinin olmadığını dile getiren Hariri, "Bugün burada sizlere söz veriyorum ki Türk Telekom ve Oger Telecom aileleri olarak Türkiye halkının ve hükümetinin hep yanında olacak ve 2023 vizyonu ile çıkılan bu yolculukta istikrarlı bir şekilde birlikte yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom'un Türkiye halkının parlak ve umut dolu bir gelecek hayalini paylaştığını ifade eden Hariri, "Bu hayal ve vizyon ise ancak bir takım çalışmasıyla mümkün. Gösterdikleri yoğun çaba ve bağlılıklarından ötürü tüm çalışanlarımıza, ortaklarımıza ve ailelerine minnettarım. Ayrıca, bu yolculuğumuzda bizlere ışık tutan ve sürdürülebilir büyüme imkanlarına yol açacak güçlü bir sosyoekonomik ortam yaratma vizyonunun mimarı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a özel olarak teşekkürlerimi sunmak istiyorum" diye konuştu.

- "Türk Telekom teknolojik ve inovatif bir güç"

Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan ise Türkiye'yi en son teknolojilerle donanmış, akıllı ve çığır açıcı bir dijital ortama dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, Türk Telekom'un ses hizmetlerinden akıllı şehir uygulamalarına kadar iletişim alanında daima yeni atılımlara öncülük eden teknolojik ve inovatif bir güç olduğunu ifade etti.

İletişim sektörüne en büyük yatırımı yaptıklarını anlatan Aslan, "Söz konusu yatırımın gelir akışları karşılaştırıldığında Avrupa, Ortadoğu ve Çin dışında Asya'daki en büyük yatırım miktarı. Başka bir ifade ile bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla 6 bin 500 okul, 16 bin kilometre otoban ve 3 boğaz köprüsü inşa edebilirsiniz" dedi.

Türk Telekom'un Türkiye'de evlerin yüzde 98'ine internet ulaştırdığını vurgulayan Aslan, "81 ili kapsayan güçlü fiber altyapımız sayesinde bu hanelerin yarısından fazlasına ultra yüksek hızlı internet sunma imkanı buluyoruz. Bugün Türkiye'de her 10 haneden 1'i fiber hizmetimizden yararlanıyor. Bu oran Almanya, İspanya, Fransa ve İtalya ortalamasını bile geride bırakıyor" diye konuştu.

- "Tüm enerjimizle ve sağduyumuzla 4G için hazırız"

3G servislerinin bugün Türk Telekom altyapısı kullanarak hizmet verdiğini belirten Aslan, şöyle devam etti:

"4G servisleri de Türk Telekom'un güçlü ve yaygın fiber altyapısı üzerinde hayata geçecek. Tüm enerjimizle ve sağduyumuzla 4G için hazırız. Bu vesile ile sadece ülkenin en gelişmiş ve kaliteli 4G ağını değil, dünyadaki tüm benzerlerini kalite ve dayanıklılık yönünden geride bırakacak bir 4G ağını oluşturup, geliştireceğimizin sözünü vermek isterim. Geçtiğimiz günlerde mobil operatörümüz Avea ile gerçekleştirdiğimiz 4G hız testlerinde 3.6 Gbps hıza ulaşarak bunu ispatladık. Türkiye'de bir hız rekoruna daha imza attık. Yönetim kurulu başkanımızın ve yönetim kurulumuzun değer yaratmak konusunda verdiği sözü tuttuğu gibi, yönetim ekibi olarak bizler de rakipsiz bir hız sunma sözümüzü tutacağız. 5G için ise dünyanın saygın ve önde gelen küresel kuruluşlarıyla çalışmaya başladık bile. Çünkü biz, geleceğin teknolojilerini geliştirmek ve bugünden sunmak isteyen bir inovasyon merkeziyiz."

Aslan, "Biz Türkiye'yi 'yeteri düzeyde' bir teknolojiden, en gelişmiş, akıllı ve çığır açan bir dijital ortama taşımak için buradayız. Bu sebeple de hükümetimizin başlatmış olduğu dijital dönüşüme yönelik pek çok projenin içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük eğitim teknolojisi projesi olan Fatih Projesi'nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve teknolojiyi okullarda daha etkin kullanmak amacıyla hayata geçirildiğini anlatan Aslan, şunları kaydetti:

"Fatih Projesi'nin eğitim içeriğini sağlayan grup şirketimiz Sebit, bugün Türkiye'nin dijital eğitim teknolojileri konusunda en büyük yenilik sağlayıcısı olmayı başardı. Sebit, ABD'den Çin'e, Suudi Arabistan'dan Malezya'ya kadar dünyanın en iyi çevrim içi eğitim içeriğini sunuyor. Hatta şu anda Türkiye'de yerel olarak geliştirdiğimiz yazılımları, Amerika Birleşik Devletleri'ne Amerikalılara satıyoruz."

- "Türkiye'yi bölgenin dijital merkezine dönüştürme hedefine emin adımlarla ilerliyoruz"

Yatırımların Türkiye ile sınırlanmadığını belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye'yi bölgenin dijital merkezine dönüştürme hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Amacımız, Türkiye'yi doğu ile batıyı birbirine bağlayan bölgesel bir teknoloji geliştirme merkezi haline getirmek. 19 ülkede faaliyet gösteren Türk Telekom International, ülkemizi ve grubumuzu fiber bağlılık ve kapasite sahnesinde dünyada başarıyla temsil ediyor, kıtaları birbirine bağlıyor. Şimdi Almanya Frankfurt'tan başlayıp, Çin'e Şanghay'a uzanan ve tümüyle yedekli bir fiber bağlantı kurmak için çalışıyoruz. İki kıta ve birçok ülke tek bir merkez üzerinden iletişim kuracak, birleşecek. Bu merkez ise tarihsel bir bağlantı noktası, yani İstanbul olacak."

- "Türkiye'de internetsiz hane kalmayacak"

Aslan, ayrıca Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak önemli bir projenin müjdesini vererek, şunları kaydetti:

"İlklerin şirketi olarak bugün bir ilki daha Türkiye'nin hizmetine sunuyoruz. Türk Telekom Grubu olarak ülkemiz için yatırımlarımıza bir yenisini daha ekliyor, evlerinde internet bulunmayan tüm vatandaşlarımızı ücretsiz internetle buluşturuyoruz. Bugüne kadar evine internet bağlatmamış herkese iki yıl boyunca interneti ücretsiz sunuyoruz. 4 GB kotalı 4 Mbps hızındaki ücretsiz internet bağlantısı ile bu dijital uçurumu aşmak ve Türkiye'nin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz."

Törende, Türkiye'de iletişim teknolojilerinin 175 yıllık tarihi de bir sergide katılımcılara gösterildi.