Hıfsı Soydemir'den genç işadamlarına altın tavsiyeler

Genç MÜSİAD Konya Şubesi'nin bu haftaki konuğu Hıfsı Soydemir oldu. Konya MÜSİAD Başkan Yardımcısı Soydemir, genç işadamları ile tecrübelerini paylaşırken onlara tavsiyelerde bulundu.
Hıfsı Soydemir'den genç işadamlarına altın tavsiyeler

Türkiye'nin geleceğini gençlerin yapılandıracağını söyleyerek açıklamalarına başlayan Soydemir, "Mazeret terazisi küfrü bile tartar. Siz gençler olarak azimle çalışmalı ve yeni Türkiye'nin gelecekteki en önemli gurur kaynağı olmalısınız. Fırsatlar her zaman insanların yanından geçer. Bunları değerlendiren kazanır. Şuanda yakaladığınız fırsatları en iyi şekilde kullanmalısınız. vatana olan borcu ödemenin en güzel yolu bir istihdam iki ticarettir. Sizler yapacağınız önemli ticaretlerle bu borcu ödemelisiniz" dedi.

Şuanda Şili'ye yapılan ticaretin 1990'lı yıllarda Isparta'ya yapılan ticaretle hemen hemen aynı olduğunu vurgulayan Soydemir, "Yeni pazar arayışlarında bulunmalısınız. Türkiye son yıllarda çok gelişti. Henüz keşfedilmemiş ve açılmayı bekleyen ülkeler ile kuracağınız ticari ilişkiler sizi bir adım öteye taşıyacaktır" dedi.

"Müşterinin en huysuzu, sizin en değerli bilgi kaynağınızdır" diyerek konuşmalarını sürdüren Hıfsı Soydemir, "İnsanlar her an öğrenmeye açık olmalıdır. Ölünceye kadar öğrenmelidir. Değişim, değişmeyen tek kuraldır. Bizler gelişerek değişmeliyiz. Müslümanın iki günü birbiriyle aynı olmamalıdır. Sürekli ileriyi hedefleyerek değişmelisiniz" şeklinde konuştu.

Sistemli, kültürlü ve organize çalışmanın önemine değinen Soydemir, "Hem güçlü olmak zorundayız hem de çalışmalarımızı bir sistem üzerinde devam ettirmeliyiz. Bizler insanı kaynak olarak gören değil, kıymet olarak gören bir ecdadın torunlarıyız" ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir, açıklamalarının ardından Genç MÜSİAD üyelerine Nijerya ziyaretlerinden fotoğraflar göstererek orada yaşadıkları anılarını paylaştı.

Genç MÜSİAD Şube Başkanı Emre Babayiğit, programın sonunda Hıfsı Soydemir'e gecenin anısına hediye takdim etti.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER

genc-musiad-hifsi-soydemir.jpg

genc-musiad-hifsi-soydemir2.jpg