Hilkat Turizm’de umre fiyatları değişmedi

Konya’da 2 yıldır hizmet veren Hilkat Turizm İşletme Sahibi Ahmet Demir, son dönemlerde umre fiyatlarının arttığını fakat kendilerinin aynı fiyattan yola devam ettiklerini belirtti.
Hilkat Turizm’de umre fiyatları değişmedi

Hilkat Turizm olarak 2 yıldır hizmet verdikleri Konya’da kutsal topraklara yolcu taşıdıklarını dile getiren İşletme Sahibi Ahmet Demir, “Markamızın kelime anlamı yenilik ve yaratılıştan gelmektedir. 2019-2020 yılında umre sezonu açılırken maalesef yeni zamlarla karşılaştık. Bu da piyasada ciddi oranda yolcularda karamsarlığa yol açtı. Çok fazla telefonlar almaktayız. Bununla ilgili çalışma yaptık. Hilkat Turizm olarak 2019 yılında zamsız bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Otellerimiz, transferlerimiz, yemek ve hizmet kalitemiz de değişmeyecek. Bu noktada diğer turizmci arkadaşlarımıza da aynı şekilde yollarına devam etmeleri konusunda öneri sunuyoruz.  Umre fiyatlarımızı Ramazan’dan sonra açıklamıştık. 25 günlük umrede 2 kişilik fiyatlarımız 1050 dolardır. 3 kişilik odalarımız 1000 dolar, 4 kişilik oda fiyatlarımız da 950 dolar olarak devam etmektedir. Şuanda tahmini 400 riyal zam geldi. Bu da 1180 dolara kadar fiyatları yükseltmesi gerekiyordu fakat hiç değişiklik yapmadan aynı ücretler üzerinden devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

ahmet-demir.jpg

UÇAK BİLETİ FİYATLARINDA İNDİRİM TALEBİ

Uçak bileti fiyatlarındaki yüksekliğin hem turizm firmalarını hem de umrecileri mağdur ettiğini belirten Ahmet Demir,  “Uçak bileti fiyatlarının çok yüksek olduğunu bütün turizmciler dile getirmektedir. Maalesef hiçbir şekilde bu konuda geri adım atılmadı. Gelen zamlardan en azından Türk halkının, umrecilerin fazla zarara uğramaması ve mağdur olmaması adına en azından hava yollarının biraz indirim yapması bu noktada faydalı olacaktır. Kendilerinden bu noktada indirim talep etmekteyiz” dedi.

manset-008.jpg

‘UMRECİLERİN TURİSTİK GEZİSİNE KARŞIYIZ’

Umre ziyaretinde turizm firmaları tarafından Mekke ve Medine dışında Cidde gibi şehirlere turistlik gezi yapılmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Ahmet Demir, “Nihayetinde kutsal topraklara kültürel gezi veya tatile gitmiyoruz. Bu sebeple Mekke ve Medine dışındaki şehirlere yapılan gezileri doğru bulmuyoruz. Firmamızın kurulduğu günden bu yana Cidde programımız dahi yoktur. Çünkü turistlik deniz gezisi değil, esas olan Kabe-i Muazzama’ya gitmekteyiz. Suudi Arabistan, insanları daha çok alışveriş bölgelerine, daha çok ülkelerine kazanç sağlayabilecekleri yerlere teşvik ederek umrecileri oradan oraya gezdirme planı yapmaktadır. Fakat buna hiçbir zaman katılmadık, katılmayacağız. Gruplarımıza da Cidde programımız olmadığını söylüyoruz. Tavsiye de etmiyoruz” şeklinde konuştu.

uclu.jpg

‘ASLOLAN İBADET ETMEKTİR’

Kutsal topraklarda olabildiğince fazla ibadet etmek gerektiğini belirten Hilkat Turizm Kafile Başkanı Şakir Altıntepe, “Kutsal topraklarda aslolan, her saniye 120 bin rahmetin indiği yerde, Kâbe’yi tavaf etmek,  umre yapmak ibadet etmektir. Suudi Arabistan Hükümeti eğer başka yerlere insan çekmek istiyorsa, Bedir kuyularını açsın, Havva annemizin ve Amine annemizin kabrini ziyarete açsın, Arafat yollarını, Müzdelife’nin yollarını tam olarak açsın da insanları götürebilelim. Bizlere Cidde’nin yolunu açması önemli değildir. Burada amacımız ibadet yapmaktır. Bu sebeple turistik gezintilere karşıyız. Ayrıca hükümetimiz uçak fiyatlarında yardımcı olursa çok memnun olacağız. Umrecilerimize daha fazla hizmet etmek isteriz” diye konuştu. 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

sakir-altintepe.jpg

gazetecilerle.jpg