Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Hilmi Kulluk ve Aykut Kocaman

Hilmi Kulluk ve Aykut Kocaman

Geçen sezonu çok sancılı geçiren Konyaspor sezon sonu genel kurula gitti. 180 kadar üyenin katıldığı genel kurulda Hilmi Kulluk başkan seçildi.

Genel kurul sürecinde camianın içinden Mustafa Oral ve Zeki Çimen başkan adayı olurken, genel kurul iradesini elinde bulunduran küçük kitle Hilmi Kulluk’u destekledi, sonuç olarak küçük kitlenin egemen olduğu genel kurulda Hilmi Kulluk başkan seçildi.

Genel kurulun üzerinden 5 ay gibi bir süre geçti, ilk günlerde camianın mesafeli yaklaştığı Hilmi Kulluk kulübün sorunlarını birer birer çözerek camianın takdir, sevgi ve saygısını kazandı. Özellikle şeffaf bir yönetim tutumu sergileyen başkan, kendini  göreve getiren kitlenin beklentilerinin aksine kulübü camia ile bütünleştirdi. Özellikle kulübün finansal yapısını bir kitapçıkta teferruatlarıyla camianın bilgisine sunan başkan, kendini başkan seçen kitlenin ciddi tepkisiyle karşılaşırken, ilk günlerde kendine mesafeli olan camianın sevgilisi oldu.

Konyaspor kulübü oldukça bilinçli şekilde yönetiliyor, başkan 5 aylık görev sürecinde bir tek hata yapmıştı o da Rıza Çalımbay’ı göreve getirmek. Hilmi Kulluk geçtiğimiz günlerde bu yanlışından dönüp Rıza Çalımbay’ın görevine son verdi ve Aykut Kocaman’ı takımın başına getirdi.

Göreve geliş ve genel kurul sürecinde yaşananlardan dolayı başkana hep mesafeli yaklaşmıştım fakat başkan bana ters köşe yaptı. Bundan sonra bize düşen başkan ve ekibine destek olmak. Başkandan kendi adıma bir beklentim daha kaldı, kulübün kendi reklamını kendi şirketi üzerinden yapması. Konyaspor kulübünün reklam şirketine ihtiyacı yok…

xxx

Gelelim Aykut Kocaman’a, geçmiş dönemlerde hep Aykut Kocaman’ın Konya’da uzun yıllar kalıp bir Arsen Wenger gibi kulübü uzun yıllar yönetmesi gerektiği fikrini savundum. Türkiye’de böyle bir yapı daha önce çok uygulanmadı, Abdullah Avcı ve Başakşehir’in başarısındaki anahtar bu uzun süreli sistem uygulaması.

Aykut Kocaman 1,5 yıl önce görevinden ayrıldı ve Konyaspor geçen 1,5 yılda 4 tane hoca değiştirdi. 4 tane hoca ile Konyaspor bir türlü uyuşamadı.

Aradan geçen 1,5 yılda Konyaspor kulübü çok yıprandı, aynı şekilde Aykut Kocaman’da çok yıprandı. Aradan geçen sürede kulüp ve hoca önemli dersler çıkardı. Bu birliktelik mutlak suretle büyük başarılara kapı açacaktır. Aykut Kocaman’ın bıraktığı kadrodan bazı isimler kulüpten ayrılmış olmasına rağmen çekirdek kadro yerinde duruyor. Aykut hoca bu bakımdan oldukça şanslı, kendini bilen sisteme uygun oyuncularla çalışacak. Giden oyuncuların yeri çok daha yetenekli isimlerle dolduruldu. Bary Douglas dışında Aykut hocanın keşke gitmese diyeceği herhangi isim olacağına inanmıyorum.

Konyaspor kulübünde 3. Aykut Kocaman dönemi resmen başladı, yaşanan tecrübelerle bu birlikteliğin çok güçlü olacağına inanıyorum. Konyaspor camiasına düşen, takımın arkasında daha fazla durup takımın itici gücü olması. Yönetim görevini yaptı, Aykut Kocaman’ın elinde sistemine uygun kaliteli bir kadro var. Taraftarda stadyumda yerini alıp sonuç skor ne olursa olsun kulübünün arkasında olmalı.

Yeni dönem tüm Konyaspor camiasına hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR