Himmet haracıyla servet yaptılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, düşük gelirlerine rağmen servet yaptıkları kaydedilen 4 kişi hakkında "FETÖ üyesi olmak" ve "terörizme finans sağlamak" suçlarından iddianame düzenledi.
Himmet haracıyla servet yaptılar

Geçen yıl Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne bir ihbar mesajı gönderen M.U, şüpheli Havva A.E'nin Demetevler'de Fetullah Gülen'e ait yurdun para sorumlusu ve muhasebecisi olduğunu, himmet adıyla toplanan haracın bu kadının hesabına yatırılıp, taşındığını ve kadının son 2-3 yıl içinde büyük bir servete ulaştığını öne sürdü.

İhbar üzerine çalışma başlatan güvenlik güçleri, şüpheli Havva A.E'nin, FETÖmensuplarının telefonlarında bulunan Bylock'u kullandığını belirledi. Havva A.E. ile eşi Kadir E, kadının babası Seyfi A. ve kardeşi Sadık A, gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkındaki soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcılarınca hazırlanan iddianamede Fetullahçı Terör Örgütünün, himmet adı altında topladığı haracı devletin takibinden kurtulmak için bankaya yatırmak yerine çalışanları üzerinden transfer ettiği, şüphelilerin mal varlıklarının da son yıllarda gelirleriyle orantısız bir şekilde arttığı öne sürüldü.

MASAK raporu doğruladı

Savcılık, şüphelilerin mal varlıklarına ilişkin Mali Suçları Araştırma Kurulundan (MASAK) rapor istedi.

MASAK raporunda, şüphelilerden Havva A.E'nin, Fetullah Gülen'e ait Demetevler'de kurulu bir yurtta, 7 yıldır bin-bin 500 lira ücretle muhasebe sorumlusu olarak çalıştığı, son 8 yılda 6 buçuk yıl bir muhasebe firmasında görev yaptığı belirtildi.

Kadir E'nin bir firmada bin 600, Seyfi A'nın ise asgari ücretle çalıştığı belirtilen raporda, şüphelilerden Havva A.E'nin üzerine geçen yıl tescil edilen Peugeot marka bir otomobil bulunduğu, eşi Kadir E'nin üzerine ise ilki 2007, sonuncusu da geçen yıl olmak üzere 6 otomobil tescil edildiği belirtildi.

Hiç kredi kullanmamışlar

Raporda şüphelilerin üzerine kayıtlı taşınmazlara da yer verildi. Buna göre Havva A.E'nin 2008, 2010, 2012 ve 2014 yıllarında alınmış 4 adet taşınmaz mülkü bulunuyor. Şüphelinin bir taşınmazını 2010'da sattığı belirtiliyor.

Şüphelilerden Seyfi A'nın üzerinde de 2006, 2010, 2011 ve 2014 yıllarında alınmış 4 taşınmaz bulunuyor. Seyfi A'nın ayrıca Ankara Altındağ Beşikkaya Mahallesi'nde 2, Yenimahalle Gazi Mahallesi'nde 1 dairesi bulunuyor.

Savcılık iddianamesinde şüphelilerin bu taşınmazları edinmek için kredi kullanmadıkları bilgisi de yer aldı.