Himmet kesene tehdit

Kırklareli'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan zabıt katibi Sinan Ç., sınavdan önce soruları gördüğünü, örgüte her ay 125 TL himmet verdiğini, artık vermek istemediğini söylediğinde de tehdit edildiğini itiraf etti.
Himmet kesene tehdit

Sinan Ç.'nin örgüt abisinin kendisini, "Cemaate verdiğin bu para ailene göndereceğin 1000 liradan daha hayırlıdır. Allah bir tokat atar yamulursun, ya senden ya ailenden çıkar bir şekilde" şeklinde tehdit ettiğini anlattı.

Kırıklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla 21 zabıt katibi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan şüphelilerden Sinan Ç., itiraflarda bulundu. Sinan Ç.’nin ifadesinden öne çıkanlar şöyle:

Zabıt katipliğine alım olacağını öğrendikten sonra Kırklareli adliyesine başvurmam istendi. Orada klavye çalışan adayları Silivri, Edirne, Çorlu, Kırklareli, Tekirdağ gibi yerlere küçük gruplar halinde başvuru için dağıttılar. Klavye sınavı 30 Mart 2013 tarihinde yapılacaktı. Bu nedenle 26 Mart’ta Çorlu’da ilkokul öğretmeni olarak bildiğim Bilal isimli şahısla beraber akşam saatlerinde Kırklareli’ne geldik ve beni burada bir yurda yerleştirdi. Benimle birlikte değişik yerlerden gelen ve klavye sınavına girecek olan toplam 10 kişiydik. Bazılarını aynı evde kaldığımız için tanıyordum.