Himmet parasını ödemediği için iflas ettirilen iş adamı 9 ay hapis yattı

Konya'nın Ereğli ilçesinde himmet olarak bağış yapmadığı gerekçesiyle kurduğu elektrik şirketi FETÖ tarafından iflas ettirildiğini iddia eden iş...
Himmet parasını ödemediği için iflas ettirilen iş adamı 9 ay hapis yattı

Konya'nın Ereğli ilçesinde himmet olarak bağış yapmadığı gerekçesiyle kurduğu elektrik şirketi FETÖ tarafından iflas ettirildiğini iddia eden iş adamı Bilgin Kamış, örgütün hakim ve savcılarının "ihaleye fesat karıştırdın" iftirasıyla 9 ay hapis yattığını söyledi.

Ereğli ilçesinde 1999 yılında küçük bir işletme olarak kurduğu elektrik şirketini büyüten 42 yaşındaki iş adamı Bilgin Kamış, yanında bin 530 kişiyi çalışmaya başladı. Kamış'ın iddiasına göre, 2010 yılı içerisinde FETÖ/PDY tarafından himmet olarak bağış yapmadığı gerekçesiyle önce şirketi iflas ettirildi, ardından da örgütün savcı ve hakimleri tarafından 9 ay hapis yatırıldı.

Başından geçen olayları anlatan Bilgin Kamış, "2010 yılı içerisinde bu yapının adamları yanıma gelerek Ereğli'ye Şahika adında okul yaptırdıklarını ve elektrik tesisatını döşememi istediler. Buranın 250 bin liralık işini yaptıktan sonra bana ödeme yapmalarını beklerken utanmadan "Senin adını okula katkı sağlayanların listesine asacağız" diyerek tek kuruş ödemediler. "Buraya astığımız ismin sana çok faydası olur" diyerek beni kandırdılar. Daha sonraları Ereğli'de yaptırdıkları yurt ve apartmanların elektrik tesisatını da döşememi isteyerek beni kullanmaya çalıştılar. Ancak karşı çıkarak kabul etmedim. Sonrasında ise "ihaleye fesat karıştırdın" iftirasını atarak savcı ve hakimleri aracılığı ile 9 ay hapis yattım" diye konuştu.

"Vergi rekortmenleri arasında yer aldım"

2009 yılında devlete ayda 530 bin lira vergi verdiğini, bu yüzden de vergi rekortmenleri arasında yer aldığını belirten Bilgin Kamış, Konya Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından plaket ile ödüllendirildiğini söyledi. Bilgin Kamış, "Mal varlığıma el koyduklarından dolayı 150 aracım şu an yediemin otoparklarında bekliyor. Devletimden bu araçlarımı geri istiyorum. Bank Asya benim gayrimenkullerimi "yarı fiyatına satarak borcundan düşeceğiz" dedi. Ancak bunu da yapmadı. Çok şükür ki hak yerini buldu. Beni içeriye atan savcı ve hakimlerde gittikleri yerde tutuklandı. Bize iyi görünerek kanımızı emdiler. Allah hepsinin belasını versin" dedi.

Cezaevinden çıktıktan sonra zor günler yaşadığını söyleyen Bilgin Kamış, şimdi tek hedefinin şirketini tekrar büyüterek binlerce insana ekmek vermek olduğunu sözlerine ekledi.

Himmet parasını ödemediği için iflas ettirilen iş adamı 9 ay hapis yattı

Himmet parasını ödemediği için iflas ettirilen iş adamı 9 ay hapis yattı

Kaynak: