Hindistan Pakistan'la buluşmayı iptal etti

İki ülke dışişleri bakanlarının New York'ta yapacakları görüşmenin Hindistan tarafından iptal edildiği bildirildi
Hindistan Pakistan'la buluşmayı iptal etti

İSLAMABAD (AA) - Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) için New York'a gidecek Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj'ın, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi'yle randevusunun iptal edildiğini açıkladı.

Görüşme konusunda uzlaşmanın bir gün sonrasında gelen iptal kararı için açıklama yapan Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Raveesh Kumar, Pakistan tarafının niyetinin belirsiz olduğunu söyledi.

Daha önce yaptığı açıklamalarda, buluşmanın bir diyalog değil normal bir görüşme olduğunu dile getiren Kumar, iptale gerekçe olarak ise Pakistan'da 24 Temmuz'da piyasaya sürülen ve üzerinde Hint askerleri tarafından Keşmir'de öldürülen bazı Pakistanlıların resimlerinin bulunduğu posta pullarını gösterdi.

Raveesh Kumar, söz konusu pullar için "Terörün yüceltilmesi" ifadelerini kullandı.

Pakistan Başbakanı İmran Han ve ülke politikasının görüşmek için uygun olmadığını savunan Kumar'a yanıt ise Pakistan Dışişleri Bakanı Kureşi'den geldi.

Kureşi, "Hindistan bir adım atarsa biz iki adım atacağız demiştik ancak onlar bir adım atmakta bile zorlandılar." dedi.

Başbakan Han'ın seçim sonrası yaptığı "Hindistan'la ilişkilerimizi, onların da liderleri isterse geliştirmek istiyoruz." sözünü hatırlatan Şah Mahmud Kureşi, "Pakistan, iki ülkenin arasındaki sorunların çözümü noktasında olumlu bir yaklaşıma sahip ancak Hindistan'ın tutumu çok dostane değil." değerlendirmesinde bulundu.

Hindistan tarafının buluşmayı iptal etmesinin ardından Pakistan hükümetine destek muhalefetten geldi.

Pakistan Halk Partisi (PPP) Senatörü Şeri Rehman, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Hindistan'ın BMGK kapsamında yapılan rutin görüşmelere Dünya Barış Günü'nde katılmama kararı vermesi utanç verici. Müzakereden kaçmak, Keşmir'deki Hint baskısının BM tarafından fark edildiği gerçeğini değiştirmeyecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: