Hırsızlık yapmayan arkadaşını tinerle yakan firari hükümlü hırsızlık yaparken yakalandı

Adana'da 2 kişiyle birlikte hırsızlık yapmaya götüremedikleri arkadaşını tiner dökerek yaktığı için 18 yıl 4 ay hapse mahkum edildikten sonra cezaevinden...
Hırsızlık yapmayan arkadaşını tinerle yakan firari hükümlü hırsızlık yaparken yakalandı

Adana'da 2 kişiyle birlikte hırsızlık yapmaya götüremedikleri arkadaşını tiner dökerek yaktığı için 18 yıl 4 ay hapse mahkum edildikten sonra cezaevinden kaçan hükümlü bir evde hırsızlık yaparken yakalandı.

9 Haziran 2010 günü Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesinde meydana gelen olayda iddiaya göre gece mahallede parkta oturan Sinan Bal'ın yanına Ferit B. (23), V.D. ve N.B. geldi. 3 arkadaş Sinan Bal'a hırsızlık yapmaya gideceklerini kendisinin de gelmesini istedi. Teklifi kabul etmemesi üzerine 3 arkadaş Sinan Bal'ın üzerine tiner döküp çakmakla yakarak kaçtı. Koşmaya başlayan Bal'ı gören vatandaşlar bir taraftan söndürmeye çalışırken diğer taraftan da sağlık ekiplerine haber verdi. Sinan Bal, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk tedavisi yapılan Sinan Bal daha sonra Seyhan Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi. Bal, olaydan yaklaşık 3 ay sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Polis ise, olaydan sonra yaptığı araştırmada 3 zanlıyı gözaltına aldı. Şahıslar hakkında "canavarca cinayet işledikleri" iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme heyeti, cinayet sanıklarına önce ömür boyu hapis cezası verdi. Ancak, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan V.D. ve N.B.'ye 20'şer yıl Ferit B.'ye ise 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Şahıslardan Ferit B. bir süre sonra cezaevinden kaçtı. Her yerde Ferit B'yi arayan polis, 27 Eylül 2016 tarihinde Çukurova ilçesi Toros Mahallesi 78101 Sokakta bir apartmanda ev sahibinin hırsız yakaladığı ihbarı üzerine olay yerine gitti. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürülen zanlı burada isminin Umut B. olduğunu söyledi. Polis, zanlının kesin kimliğini belirlemek için çalışma başlatırken, zanlının üzerinde para, gözlük ve telefon ele geçirildi. Ev sahibi Uğur B. ise evinden eşinin gözlüğünün, cüzdanının, 900 dolar, 250 lira parası ve sürücü belgesinin çalındığını söyledi.

Polis, yaptığı çalışmada zanlının gerçek isminin Ferit B. (23) olduğunu belirledi. Ferit B.'nin GBT sorgusunda ise Adana Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 Haziran 2010 yılında işlediği "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi. Ayrıca zanlının 9 Haziran 2016 günü cezaevinden firar ettiği tespit edildi. Ferit B. adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine götürüldü.

Hırsızlık yapmayan arkadaşını tinerle yakan firari hükümlü hırsızlık yaparken yakalandı

Kaynak: