Hırsızlıkta 1 numara

Paralel örgütün, 2010 KPSS'de sınav sorularını Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'in talimatıyla çaldıkları belirlendi.
Hırsızlıkta 1 numara

2010 yılının Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı 68'e ulaştı. Gözaltındakilerden 40'ının devlet memuru olduğu öğrenildi. Şüphelilerden 3 kadın ise hamile olduğu veya çocuk emzirdiği gerekçesiyle önceki akşam emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 82 kişiden 10'u yurtdışında firari durumda; 4'ü ise yurtiçinde aranıyor. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü soruşturmanın 1 numarası ise Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen. Geçtiğimiz aylarda 'Selam-Tevhid' kumpası ile binlerce kişiyi dinleyen paralel örgüte yönelik soruşturmanın 1 numarası olan Gülen, Ekrem Dumanlı ile Hidayet Karaca'nın da gözaltına alındığı 'Tahşiye kumpası' dosyasında da 'örgüt lideri' olarak gösterilmişti. Gülen, 2010 yılında KPSS sorularının çalınarak sınavdan bir gün önce örgüt üyelerine dağıtıldığı skandal hırsızlığa ilişkin soruşturmanın da 1 numarası oldu.

ÖRGÜT LİDERİ FETHULLAH GÜLEN
Hem 'Selam-Tevhid' soruşturması ile binlerce kişinin yasadışı dinlenmesinde hem de birçok vatandaşın mağdur edildiği 'Tahşiye kumpası'nda örgüt üyelerine talimat veren Gülen'in, KPSS hırsızlığını da yönettiği ortaya çıktı. Emniyet fezlekesinde 'örgüt lideri' olarak gösterilen Gülen, 19 ilde önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınanlarla bağlantılı çıktı. Çalıntı KPSS sorularıyla yüksek puanlar alarak organize şekilde devlete sızma girişiminin doğrudan Fethullah Gülen'in talimatıyla yapıldığı belirtiliyor. Yıllar önce internete düşen bir ses kaydında “Adliyede, mülkiyede arkadaşlarımızın mevcudiyeti, gelecek adına teminatımızdır. Müslümanlar erken vuruş diyeceğim çıkışlar yaparlarsa, Cezayir'deki gibi başları ezilir. Sivrilmeden, mevcudiyetinizi hissettirmeden çok ilerlere gitmeli. Fuzuli kahramanlık yerine ele geçirmeyi tercih ederim" ifadelerini kullanan Gülen, KPSS soruşturmasında 'yurtdışındaki firari 10 şüpheli'den biri durumunda.
Fezleke suç kaynıyor
KPSS soruşturmasında hırsızlık zanlılarına yöneltilen suçlamalardan bazıları şu şekilde: 'Suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak', 'resmi belgede sahtecilik', 'kamu kurum ve kuruluşların zararına dolandırıcılık', 'suç delillerini yok etmek', 'görevi kötüye kullanmak', 'yasaklanan bilgileri açıklamak, temin etmek...'

YENİ ŞAFAK