Hisarcıklıoğlu: Hükümetimizin attığı adımları takdirle karşılıyoruz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin her türlü seçeneğe göre planlarını yapması gerekiyor, hükümetimizin bu alanda attığı adımları takdirle karşılıyoruz." dedi.
Hisarcıklıoğlu: Hükümetimizin attığı adımları takdirle karşılıyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin her türlü seçeneğe göre planlarını yapması gerekiyor, hükümetimizin bu alanda attığı adımları takdirle karşılıyoruz. Özellikle son dönemlerde 'düşmanları azaltma, dostları artırma' politikası kapsamında Rusya ve İsrail ile normalleşme süreci için kendilerine şükranlarımızı sunduk." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Hisarcıklıoğlu ve TOBB yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Hisarcıklıoğlu, Çankaya Köşkü'nden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yönetim kurulu üyeleri olarak Başbakan Yıldırım'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Ziyarette Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmelerle ilgili istişarelerde bulunduklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin her türlü seçeneğe göre planlarını yapması gerekiyor, hükümetimizin bu alanda attığı adımları takdirle karşılıyoruz. Özellikle son dönemlerde 'düşmanları azaltma, dostları artırma' politikası kapsamında Rusya ve İsrail ile normalleşme süreci için kendilerine şükranlarımızı sunduk." diye konuştu.

Yeni dönemde başta turizm sektörü olmak üzere birçok alanda pozitif yansımalar olacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, kendilerinin de bu alanda ekonomi diplomasisi çalışmalarını hızlandırdıklarını bildirdi.

Küresel artan rekabette ciddi reformlara ihtiyaç duyduklarını aktaran Hisarcıklıoğlu, "Yatırım ortamı konusunda ilk büyük müjdeyi de geçtiğimiz hafta Sayın Başbakanımızdan aldık. Şirketler hukukumuz açısından, Türkiye'ye küresel şirketlerin çekilmesi açısından bu reformları takdirle karşılıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ziyarette Başbakan Yıldırım'a sorun ve talepleri de iletme imkanı bulduklarını kaydetti.

Yeni yatırım ve ihracat teşvik sistemi, Türkiye'nin yüksek teknolojiye geçiş konularındaki önerileri de sunduklarını anlatan Rifat Hisarcıklıoğlu, yurt dışında Türkiye'nin imajını yükseltmek amacıyla yürütülebilecek çalışmalar, turizm ve mesleki eğitime yönelik çalışmalar hakkındaki fikirleri Başbakan Yıldırım ile paylaştıklarını belirtti.

Başbakan Yıldırım'a aktardıkları önemli konular arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin cazibe merkezi haline getirilmesi teklifinin de yer aldığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, Yıldırım'ın önerileri dinlediğini ve değerlendirmeye aldığını ifade etti.

Başkan Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere yönelik önerilere ilişkin soruya ise öneriler hükümet tarafından kabul edildiği takdirde Başbakan Yıldırım tarafından açıklanacağını ifade etti.