Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Hizmet eden takdir edilmelidir

Hizmet eden takdir edilmelidir

Kongre Merkezi, Spor Okulları, Otistik Engelli Ve Down Sendromlular Yaşam Köyü, Selçuklu basketbol, futbol ve diğer amatör kulüpleri, Hasta Yakınlarına Konukevi, Aydınlıkevler Yaşam Merkezi ve tabi Kelebekler Vadisi Parkı…

Son bir ayda Selçuk Belediyesinin yaptığı ya da temelini attığı hizmetlerden bazı başlıklar bunlar.

Biz gazetecilerin genelde bildiği bir kural vardır, “takip edilmek, okunmak, ciddiye alınmak istiyorsan eleştir”…

Bu algı doğru mudur, yanlış mıdır bilmiyorum? Bildiğim eleştiri yaptığımız zaman genel de birileri bizi arar ama övgü ile bir konuyu anlattığımızda genel de bir çıkar ilişkisi içerisinde olduğumuz kanaati ifade edilir, pek de aranmayız…

Bir de şöyle bir ifade vardır, “biz Konya’nın gelişen ve değişen yüzüyüz, gelişimin ve değişimin yanında yer alıyoruz” ama öyle olmaz tabi. Bir bakarsınız küçük hesaplar hem yazıları, hem televizyon programlarını, hem de haberleri belirlemeye başlamış.

Yanlış ama yanlışı nasıl anlatacaksın, tabi ki bu zor iş…

Ama bizim işimiz sadece yergileri yazmak değil ki, biz değişimi gelişimi objektif bir şekilde görmeliyiz ve yazmalıyız, anlatmalıyız.

Gazetecilik bunu gerektirir. Bugün şehrimizde belediyeler gerçekten çok iyi çalışıyor, bugün Selçuklu’dan biraz bahsedeceğim ama yanlış anlaşılmasın inanınız belediyecilik anlamında Konya’da çok iyi bir dönem yaşıyoruz.

Ben şunu da ifade edeyim, inanınız belediyelere son yıllarda hiç uğramadım.  Sayın Uğur İbrahim Altay ile en son bir araya gelişimizin üzerinden kesinlikle en az beş ay geçti. Selçuklu Belediyesine de sadece bir defa gittim, o da geçen yıl nisan ayında…

Sizin anlayacağınız Sayın Başkanla falan konuşma üzerine bu yazıyı yazıyor değilim, amacım sadece doğruları, gerçekleri tespit ederek hakkını vermektir. Bunu belirtelim. 

Bakıyorum kardeşim adamlar çalışıyor, nasıl anlatmayayım, nasıl görmeyeyim. Nasıl gördüğümü yazmayalım.

Türkiye değişiyor, Türkiye değişirken Konya’da değişiyor, bu değişime gelişime ayak uyduran insanları, biz gazeteciler görüp onları takdir etmeyeceğiz miyiz? Elbette takdir edeceğiz.

Türkiye büyüyor, Konya büyüyor, Sayın Başbakanın hızlı temposuna ayak uyduran yöneticiler geliyor. Bu müthiş bir şey değil mi? Uğur İbrahim Altay’ı Konya yetiştirdi, istese idi bir sürü yolsuzluk, usulsüzlük ile Selçuklu’yu söğüşleyebilirdi. Bundan önceki yıllarda ülkenin kaynakları böyle talan edilmedi mi? Edildi ama şimdi ülkemizde yöneticiler var, iyi işler yapıyorlar. Bu 1990’lı yıllarda başlayan sorumlu yöneticiliğin günümüzde başarılı bir şekilde yönetilmesidir de aslında. Tabi bunu sürdürebilir yapmak birincil önemde olduğunu da belirtelim.

Bugün Selçuklu Belediyesi iyi yönetiliyor. Bu kötü mü? İyi ve elbette ülkemizin Konya’mızın,  geleceğini kuran bu yöneticiler Selçuklu’nun nasıl bir geleceği olacağı konusunda bize ciddi anlamda fikir vermektedirler.

Bakın bu şehirde Otistik Engelli Ve Down Sendromlular merkezi yapılıyor, kesinlikle ben Uğur Özteke Beye katılıyorum, sadece bu hizmet için bile Sayın Uğur İbrahim Altay’a saygı duymaya yeter ama mesele inanınız bu kadar bu kadarla sınırlı da değil.  

Ama biz kötüyü yazalım, biz hep eleştirelim ve yalan yanlış ithamlarla sağa sola saldıralım ve böylece de ciddiye alınalım diye düşünürseniz bu gerçekleri göremezsiniz, bu milletin heyecanını da anlayamazsınız.

Yukarıda hizmetlerin bir kısmından bahsettim, para bulunuyor, hizmet geliştiriliyor ve iyi yönetim başarıyla ortaya konuyor.

Ayrıca belirtmeliyim, (bunu da takdir ediyorum) Selçuklu Belediyesi medya ile ilişkilerini çok net belirlemiş, bir reklam vereceğinde bütün gazetelere veriyor ve bu işlemde tamamen ihale ya da Basın İlan Kurumu marifeti ile yapılıyor. İstiyorsanız siz de ajans kurup bu ihalelerdeki yeterlilikleri sağlayarak ihaleye girebilirsiniz. Ve her gazeteye aynı oranda tanıtım ilanları veriliyor. Ve tabi şaibede tamamen ortadan kalkmış oluyor. Bunu bütün belediyelerimizin böyle yapması gerekir. Yanlış yapan var mı? Elbette var ama şükür doğru yanlıştan daha fazla.

Selçuklu Belediyesinin benim takdir ettiğim bir yönü daha var; amatör spora ciddi anlamda destek veriyor. Bugün gençlerimizin çoğunun sokaklarda heder olduğunu yıllardır ifade ediyoruz ama Selçuklu Belediyesinin bu hizmeti ile inanız gençlerimizin geleceği kurtuluyor. Belki bütün gençlere ulaşılamıyor, keşke hepsine ulaşılsa…

Benim bildiğim tekvandoda, bisiklette, basketbolda, futbolda Selçuklu Belediyesinin kulüpleri var ve bu kulüplerin yanı sıra spor eğitimleri ve mahaller arasında yapılan yaşam merkezleri ile ev hanımlarının spor ihtiyaçları karşılanıyor.  

Görünen şu: Selçuklu Belediyesi gerçekten güzel yönetilmektedir. Sadece eleştirmek değil gerektiğinde cesaretle övmeyi de başarmamız gerektiğini belirterek, Sayın Uğur İbrahim Altay ve ekibini kutluyorum…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR