Hobileri işleri oldu

Muş'ta 6 ay önce hindi yetiştirmeye başlayan iki arkadaş, hindilerin sayısı 2 bin 500'e ulaşınca çiftlik kurmaya karar verdi.
Hobileri işleri oldu

Muş'un merkeze bağlı Nadaslık köyünde yaşayan Mehmet Demiroğlu ve Erkan Çelik, yaklaşık 6 ay önce hobi olarak hindi yetiştirmeye başladı. İki arkadaş yetiştirdikleri hindi sayısı 2 bin 500'e ulaşınca köyde 10 bin kanatlı hayvankapasiteli çiftlik kurmaya karar verdi. 

Demiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş Ovası'nda organik hindi yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bunun için hayalini kurdukları çiftlik inşaatına başladıklarını ve yıl sonuna kadar tamamlamak istediklerini anlatan Demiroğlu, şöyle konuştu:

"Muş'ta tarım ve hayvancılığın dışında kanatlı hayvan yetiştirilebileceğini kanıtlamak için böyle bir yola çıktık. Biz bunu yaparken tamamıyla organik, köyümüzün merasında doğadan ve bizim verdiğimiz organik yemlerle beslenen doğal hindiler yetiştiriyoruz. Ocak ayında hindileri satışa çıkarmayı hedefliyoruz. Üretim çalışması için hibe, kredi ya da destek için şu ana kadar hiç bir yere başvurmadık. Şimdiye kadar kendi imkanlarımızla çalıştık. Çiftliğimizi kurduktan sonra devlet desteklerinden yararlanmak için gerekli başvurularımızı yapacağız."

Erkan, şimdilik hedeflerinin 10 bin hindi yetiştirmek olduğunu, işlerinin durumuna göre bu sayıyı artırabileceklerini ifade etti.