Hocacihan kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak

Hocacihan kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak

Selçuklu Belediyesi, Hocacihan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanında önemli çalışmalara imza atıyor. 60 hektar alanda, 2 bin 150 hak sahibine yönelik yapılan 18 imar uygulaması tamamlandı. 
 

Selçuklu Belediyesi tarafından imar uygulama çalışması yapılan Hocacihan Mahallesi’nde büyük dönüşüm başlıyor.  Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapılan çalışmalar sonucunda imar uygulaması yapılan alanda vatandaşların yeni tapularının çıktığını ifade etti. Başkan Altay, temsili tapuları Belediye Meclis Toplantısı öncesinde Hocacihan Mahalle Muhtarı Ali Şan Üzüm ve mahalleden gelen vatandaşlara verdi. 
 
Selçuklu’da yaşam kalitesinin artması için çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Başkan Altay,“ Hocacihan Mahallemizin bir imar problemi vardı. 2013 yılında 18 hektarlık bir alan çözülmüştü. Şimdi de 60 hektarlık bir alanı çözüyoruz. İtirazlar değerlendirildi, uygulamalar tamamlandı ve yeni tapular çıktı. 0.25 taks, 1.25 emsal ama ada bazında yapılırsa 1,50 ’ye kadar yükselecek şekilde 18’ler uygulandı. Bu imar uygulamasından toplamda 2 bin 150 vatandaşımız faydalanmış olacak” dedi.
 
Hocacihan Şehrimizin Mayası
Hocacihan’ın Selçuklu için kıymetli bir bölge olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Hocacihan, hem şehrimizin mayası hem de yeni gelişen bir bölgemiz. Özellikle Sayın Başbakanımız’ın açıklamış olduğu metro hattı ile birlikte Hocacihan’a ulaşım çok kolaylaşmış olacak. Ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nin hemen Hocacihan’ın üzerinde cephanelik alanına yapılması ile birlikte Hocacihan bizim en kıymetli bölgemiz haline gelecek. İnşallah vatandaşlarımız tapularını aldıktan sonra hızlıca bir imar faaliyeti olur ve en nitelikli mahallelerimizden biri haline dönüşür. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Hocacihan Mahalle Muhtarı Ali Şan Üzüm de yürütülen imar çalışmalarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğru İbrahim Altay ve emeği geçen belediye personeline teşekkür etti. Daha sonra yeni tapular Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından temsili törenle Hocacihan Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinlerine verildi.