Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Hocam, kalbini sök ve at!

Hocam, kalbini sök ve at!

Ligde bu hafta, 5. haftaya geldik. Yaz bitti, mevsim döndü. Benim genel kanaatim Konyaspor'da ekim ayında Milli ara sonrası taşların yerine oturacağı yönünde. Bunu ben de söyledim, hoca da kendi ikrar etti.

Burada en büyük problem geçen yıl Aykut Kocaman geldiğinden beri ifade ettiğim bir durum var. "Aykut Kocaman, aklı ile kalbi arasında sıkışmış durumda" hoca eskide ve mazide kalmış durumda. Aykut hocaya sözüm; Dün dünde kaldı cancazım, bugün yeni şeyler söylemek lazım.

Aykut Kocaman mutlaka yakın gelecekte kalbini bir kenara bırakıp aklı ile takımı dizayn edecektir.

Geçen hafta yazımda da beyan etmiştim, Göztepe-Konyaspor mücadelesi Tamer Tuna ve ekibi için son şanstı ve bu yönden Konyaspor için zor maç olacaktı.

Maçın başlamasıyla birlikte gördük ki, Göztepe takımı, Konyaspor'u yenmek için ant içmiş. Maç boyu Konyaspor'a top göstermediler. Konyaspor 90 dakika boyunca sahada kayboldu.

Özgür Yankaya beni çok tedirgin eden bir hakem, Özgür hoca tarihin en başarılı Konyaspor maçını yönetti.

Konyaspor Yatabare ve Jahovic'e çok para veriyorum deyip gönderdi ve anlaşılmaz bir şekilde bir kamyon para verip Bajic'i kiraladı. Miya kalabalık Göztepe orta sahası ve defansı arasında kayboldu. Ömer Ali henüz sezonu açmadı, Ömer Ali kardeşim hala tatilde!

Filipovic'i gönderip Anicic'i bir ton para verip getirdik, 1.95 Anicic ceza alanı içinde 1.65 Halil'i çekip penaltı yaptırıyor.

Skubic alternatifi olmayınca yorgun, bir sürü transfer yaptık ama ihtiyacımız olan kanat oyuncusu almak yerine takımı ofansif orta saha ile doldurduk.

Konyaspor ve Aykut Kocaman'ın ekim ayı ile birlikte çıkışa geçeceğine dair inancım devam ediyor.

Konyaspor kendi içinde sorunlarını çözecek kadroya sahip.

Yıllar önce Kayseri Erciyesspor karşısında alınan mağlubiyet milat olmuştu, Aykut Kocaman'ın maç sonu açıklamaları bana o günü anımsattı. Göztepe mücadelesi ders alınan ve radikal kararlar almayı gerektiren bir mağlubiyet oldu.

Konyaspor üzerinde endişeye mahal yok, Aykut Kocaman er ya da geç doğruyu bulacaktır.

Camiaya geçmiş olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR