Hocamıza sahip çıkalım!

YENİ HABER - HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU
Hocamıza sahip çıkalım!

Torku Konyaspor’un Spor Toto Süper Lig’de bu sezon oynadığı 6 maçta sadece 6 puan toplaması taraftarda hayal kırıklığına neden oldu. Mesut Bakkal’ın istifa etmesini isteyen taraftar ve spor camiası yeni hoca için seslerini yükseltmeye başladı. Ancak tecrübelerle sabit ki Türkiye liglerinde böyle bir şey her zaman olumlu bir sonuç vermeyebiliyor

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Kasımpaşa’nın konuğu olacak Torku Konyaspor’da Mesut Bakkal krizi yaşanıyor. Çoğu maçta iyi bir oyun sergilemelerine rağmen üst üste alınan başarısız sonuçlarda eleştiri okları hep Bakkal’a gitti. Yapılan yıldız transferleriyle sezona UEFA hedefiyle giren Mesut Bakkal ve ekibi oynanan 6 haftada sadece 6 puan alabildi. Geçen sezon da Uğur Tütüneker’in hocalığını yaptığı yeşil beyazlılar ilk 6 haftada 6 puan toplamış, taraftarların yoğun eleştirileriyle ilerleyen haftalarda takımdan gönderilmişti. Türkiye liglerinde taraftarların alınan başarısız sonuçlara katlanamaması beraberinde acilen teknik direktör değişikliğini getiriyor. Ancak hoca değişikliği belli sürede takıma olumlu yansısa da bir süre sonra takımdaki düşüş yeniden gözlemleniyor. Geldiği sezonda üst üste başarılı sonuçlara imza atan Mesut Bakkal taraftarın sevgilisi haline gelmişti. Son haftalarda alınan başarısız sonuçlar taraftarı çileden çıkardı ve “istifa” sesleri yükselmeye başladı. Günümüz futbolunun en iyi liglerinden olan İngiltere Premier Ligi’nde Türkiye’deki sistemin tam tersi yaşanıyor. İngiliz takımları başarısız sonuçlar alsa dahi hocalarını ellerinde tutarak zor günleri aşıyorlar ve bu da belli süreçte başarıyı getiriyor. Türkiye’de sezonluk hoca değiştirme alışkanlığı aşılamadığı için Türk futbolu da gelişemiyor.

TORKU KONYASPOR TARAFTARI İKİYE BÖLÜNDÜ

Torku Konyaspor’da bir grup taraftar Mesut Bakkal’ın acilen takımdan gönderilmesini savunurken bir grup da kötü günlerin geçeceğini ve hocanın takımda tutulması gerektiğini söylüyor. Ne var ki daha önce Türk takımlarını çalıştırmış ve kötü performanslarından ötürü gönderilen hocaların günümüzde büyük işlere imza attığını görüyoruz. 2001 yılında Adanaspor’u çalıştıran ancak kısa sürede gönderilen Joachim Löw’ün şuanda Alman milli takımını çalıştırması bunun en güzel örneği olarak göze çarpıyor. Torku Konyaspor’da as kadronun sakatlıkla boğuşması ve 11’de istenilen oyuncuların yer almaması da son haftalarda kötü sonuçların alınmasına sebep oldu. Ancak taraftarın Bakkal’ın üzerine gitmesi ve istifa seslerinin yükselmesi takımda teknik ekipten oyunculara kadar olumsuz havaya neden oldu ve istenilen verim alınamadı. Mesut Bakkal ve ekibine güvenmek ve kötü günlerin en kısa sürede geçeceğine inanmak Torku Konyaspor’un başarısı için en doğru yöntem olacak. Yeni gelecek hocanın takıma adapte olma sürecinden tutunda as kadroyu oluşturuncaya kadar geçecek süre zaten kötü sonuçların devam etmesine neden olacaktır. Taraftarların büyük çoğunluğu da spordaki başarıların en büyük sırrının “sabretmekten” geçtiği konusunda birleşiyor.