Hollanda 8 vatandaşını ulusal terör listesine aldı

Hollanda hükümeti, Suriye ve Irak’ta farklı terör grupları adına savaştıkları belirtilen 8 Hollanda vatandaşını ulusal terör listesine dahil etti.
Hollanda 8 vatandaşını ulusal terör listesine aldı

Hollanda hükümeti, Suriye ve Irak’ta farklı terör grupları adına savaştıkları belirtilen 8 Hollandavatandaşını ulusal terör listesine dahil etti.

Dışişleri Bakanı Bert Koenders’in meclise verdiği bilgiye göre, son eklenenlerle ulusal terör listesindeki kişi ve kuruluşların sayısı 40’a yükseldi.

Suriye'deki iç savaşla bağlantılı olarak 2013 yılından bu yana Hollanda'da 27 kişinin ulusal terör listesine alındığı, bu kişilerin mal varlıklarının dondurulduğu kaydedildi. Koenders, para akışını keserek ilgili kişilerin terör eylemi gerçekleştirmelerini engellemeye çalıştıklarını ifade etti.

Bu kişilerin Hollanda’ya geri dönerek burada şiddete başvurmalarını önlemeyi de hedeflediklerine işaret eden Koendes, mal varlıklarının dondurulmasının bu riski azalttığını belirtti.

Terörle mücadele kapsamında son dönemlerde güvenlik önlemlerinin artırıldığı Hollanda’da, Ortadoğu’ya savaşmak amacıyla gitmek isteyen ya da gidip geri dönenler sıkı takibe alınıyor.

Güvenlik birimleri bu çerçevede şimdiye kadar bazı şüphelileri tutuklarken çok sayıda kişinin pasaportları da iptal edildi.

Hükümet,  terör gruplarına katılan veya bu yönde çalışma içinde olan kişilerinHollanda vatandaşlıklarının iptal edilmesine olanak sağlayacak yasal düzenleme üzerinde de çalışıyor.

Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, savaşmak amacıyla şu ana kadar Ortadoğu’ya giden 190 Hollandavatandaşının 32’si farklı ülkelerde katıldıkları çatışmalarda hayatını kaybetti.