Hollande: Brexit oylaması Avrupa için oldukça kötü bir sınav oldu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı almasını çok vahim bir durum olarak değerlendirdi.
Hollande: Brexit oylaması Avrupa için oldukça kötü bir sınav oldu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, düzenlediği basın toplantısında, "Brexit oylaması Avrupa için oldukça kötü bir sınav oldu." diyen Hollande, sonucu oldukça üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Hollande, Fransa'nın bu süreçte de yakın müttefiki Birleşik Krallık'la birlikte çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Brexit sonrası yasal prosedürün bir an evvel başlatılması çağrısında bulunan Hollande, bu oylamanın sonuçlarının olacağını ancak AB'de bu sonuçlara karşı gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

"Şimdi referandum sırası Fransa ve AB ülkelerinde"

Öte yandan aşırı sağcı parti Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen de sonuçların ardından bir basın toplantısı yaptı.

Le Pen, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma kararını memnuniyetle karşılayarak, Fransa için de AB'den çıkmanın mümkün olduğunu savundu.

"İngiliz halkı, özgürlük yolunu seçerek gerçek bir demokrasi dersi vermiştir." ifadelerini kullanan Le Pen, şimdi sıranın Fransa'ya geldiğini söyledi.

Resmi sonuçların hemen ardından Twitter'daki resmi hesabındaki profil fotoğrafını Birleşik Krallık bayrağıyla değiştiren Le Pen, "Özgürlüğün zaferi. Tıpkı yıllardır istediğim gibi. Şimdi referandum sırası Fransa ve AB ülkelerinde" tweetini atmıştı.