Hollande: Tartışmasız terör saldırısı

Fransa Cumhurbaşkanı Holande, başkent Paris'in kuzeybatısında dün gece bir polis ve eşinin öldürülmesinin, ''tartışmasız bir terör eylemi olduğunu'' bildirdi.
Hollande: Tartışmasız terör saldırısı

Fransa Cumhurbaşkanı François Holande, başkent Paris'in kuzeybatısında dün gece bir polis ve eşinin öldürülmesinin, ''tartışmasız bir terör eylemi olduğunu'' bildirdi.

Holande, dünkü saldırı ile ilgili olarak Başbakan Manuel Valls, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Adalet Bakanı Jean-Jacques Urvoas ile Elysee Sarayı'nda olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.

Bu toplantının ardından konuşan Hollande, ''Saldırganın kendisi de bunun bir terör eylemi olarak görülmesini talep etti ve onun bağlı olduğunu söylediği terör örgütü de bunu üstlendi.'' dedi.

Hollande, Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) ev sahipliği yapan ülkesinin büyük bir terör tehdidi ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Bu arada Paris polisinin saldırganın yakını olduğu belirlenen iki kişiyi sorguladığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise sabah yaptığı açıklamada terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek, ''Fransa'yı tehdit eden terör tehdidinin çok farklı yöntemlerle ortaya çıkabileceği'' uyarısında bulundu.

Fransız bakan, saldırganın suç ortakların da ortaya çıkartılması için çalışıldığını sözlerine ekledi. 

Paris'in kuzeybatısındaki Magnanville adlı banliyöde yaşanan olayda iş çıkışı evine dönen polis memuru, oturduğu binanın önünde uğradığı saldırıda birçok bıçak darbesi alarak öldürülmüştü. Saldırgan, polis memurunu öldürdükten sonra binaya girerek polis memurunun eşi ve çocuklarını rehin almıştı.

Polisle saldırgan arasındaki pazarlığın sonuç vermemesi üzerine özel ekip, rehinelerin bulunduğu eve baskın düzenlenmişti. Operasyonda saldırgan öldürülürken, polis memurunun eşinin de saldırgan tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Operasyonda, öldürülen polis çiftin çocukları sağ kurtarılmıştı.