Erol Çimen

Erol Çimen

Hoş geldin İstikrar

Hoş geldin İstikrar

Yeni anayasa paketi meclisten nihayet geçti. Süreç, getirdiği yeni sistem kadar, tartışmalarıyla kavgalarıyla, sansasyonlarıyla da uzun süre konuşulacak gibi görünüyor. En başta söyleyeyim kavgalar sanıldığının aksine ne içlerindeki şiddetin bir yansıması ne de işlerini kaba kuvvetle halletmeye çalışan insanların medenilikten uzak hallerdir...

Günler boyunca sadece bir inat uğruna, bir strateji uğruna sabahlara kadar çalışmak zorunda kalan insanların gerginliğinden başka bir şey değil aslında. O gerginliğe dayanamayan vücutlar.

Bunu en büyük delilide hanımlar arasında yaşanan gerginlik. Sadece işi yokuşa sürmek için uğraşırsanız sabırlar bir yerde taşacaktır elbet bu kavgaları başka yere çekmek kadar anlamsız bir şey daha yoktur diye düşünüyorum. Tüm  bunlar bir tarafa yeni anayasanın geçmesi sadece Türkiye için değil, bölge hatta dünya için bir milattır. Ne demek istediğimi tarih gösterecektir. 

80  milyonluk bir ülkenin o ki Türk milleti gibi basireti yüksek bir milletin bir 'hata' üzerinde ittifak etmesinin mümkün olmadığını yedi düvel biliyor. Bu nedenle 'Partili Cumhurbaşkanlığı'nın korkulan ve tereddüt edilen tarafları konusunda kimsenin şüphesi olmamalı. Gerek toplumun genel karakteristik özellikleri gerekse genetik çözümlemeleri düşünüldüğünde bu millete en uygun bir yapıya doğru hızla gidiyoruz. İstikrarsızlık son bulacak en azından buda mı yetmiyor. 1960 ile 2000 yılları arası hatırlayan herhangi biri 'İstikrarsızlık' kelimesinden ne kastedildiğini anlayacaktır.

'En kötü karar kararsızlıktan daha iyidir' düsturunca 1960  ile 2000 arasında hiç karar veremedi bu millet, bir iki dönem hariç. İktidarın küçük ortağı olup bir iki bakanlık kaparım ümidi ile  geçirdi. Birçok siyasetçi hayatını. Bunu bedelini de bu millet ödedi. Pardon gariban millet. Çünkü bu gariban milletin dışındakiler bu istikrarsızlıktan nemalandı hep. Bunu için bile 'evet denmez mi?'

Peki ya bundan sonrası...? Referandumdan 'Evet' çıkarsa Çok daha iyi günlerin bizi beklediği muhakkak... Türkiye güçlü devlet olma yolunda önündeki en büyük engeli açmış olacak. Önümüzdeki en büyük engel bumuydu diyor muhalefet ? Anayasa maddesinde insan yok halk yok gereğiyle yürütmeye çalışıyor gemisini. Bugüne kadar dertleri bir kez olsun 'insan' olmuş gibi HDP'nin derdi bu güne kadar ne zaman insan oldu ki CHP'nin derdi bugüne kadar ne zaman bu milletin değerleri oldu ki.

Kimse yutmuyor  bunu. Hele bu millet asla. Bu nedenle istemiyorlar bu sistemi. Biliyor musunuz? Allah bu millete CHP ve HDP zihniyetinin göstermesin. Ve iyileri, inançlıları, milleti sevenleri Allah'tan korkanları, memleket sevdalılarını başımızdan eksik etmesin.

Amin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR