HOTİAD iftarı iş adamlarını bir araya getirdi

Hollanda Türk İşadamları Derneğince (HOTİAD) düzenlenen iftarda, ülkede faaliyet gösteren Türk girişimciler bir araya geldi.
HOTİAD iftarı iş adamlarını bir araya getirdi

Rotterdam yakınlarındaki Spijkenisse kentinde düzenlenen iftara, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Denk Partisi Başkanı Selçuk Öztürk, Avrupa İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Nedim Bahçekapılı ve HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu'nun yanı sıra çok sayıda iş adamı katıldı.

Programda konuşan HOTİAD Başkanı Gürcüoğlu, Hollanda'daki Türk toplumunun her yönüyle oldukça başarılı olduğunu söyledi.

Sayıları 400 bini aşan, yaklaşık 100 bin aileye mensup bu ülkedeki Türklerin 25 bininin farklı sektörlerde yatırımları olduğuna işaret eden Hikmet Gürcüoğlu, şöyle konuştu, "Bu da demek oluyor ki Hollanda'daki her 4 Türk ailesinden 1'i girişimci. Aynı şekilde üniversite ve yüksekokul mezunu genç sayımız da 25 bin dolayında. Bu iki örnek bile Hollanda'daki Türklerin yakaladığı başarıyı göstermeye yetiyor." dedi.

Hollanda ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere de değinen Gürcüoğlu, yaklaşık 2 bin 500 Hollandalı iş adamının Türkiye'de yatırımları olduğunu dile getirdi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da gelişmesi gerektiğini anlatan Hikmet Gürcüoğu, HOTİAD gibi kuruluşların bu yönde çaba gösterdiğini de ifade etti.