'Hücumcu bir kadroyla sahaya çıkacağız'

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Vrba, "Bir üst tura çıkabilmemiz için Türkiye'yi yenmeliyiz." dedi.
'Hücumcu bir kadroyla sahaya çıkacağız'

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu mücadelesinde 21 Haziran Salı günü A Milli Futbol Takımı'yla karşılaşacak Çek Cumhuriyeti'nin teknik direktörü Pavel Vrba, sahaya hücum ağırlıklı bir kadroyla çıkacaklarını belirtti.

Pavel Vrba ile Bursaspor'da forma giyen Çek futbolcular Tomas Sivok ile Tomas Necid, UEFA'ya Türkiye'yle oynayacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Çek Cumhuriyeti'nin 52 yaşındaki teknik direktörü Vrba, Türkiye karşısında kadroda değişikliğe gideceğini aktararak "Tomas Rosicky'nin sakatlığı ve bazı futbolcuların Hırvatistan maçında ortaya koyduğu düşük performans nedeniyle ilk 11'de başka isimlere şans vereceğim. Bir üst tura çıkabilmemiz için Türkiye'yi yenmeliyiz. Bu yüzden Türkiye karşısında hücum ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkacağız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye maçını farklı bir yere koyabilirim"

Bursaspor'un tecrübeli Çek stoper Sivok ise kendisi için duygusal bir maç olacağını bildirerek, "Türkiye hayatımın büyük bir zamanını geçirdiğim bir ülke. Orayla büyük bir bağım var. Eğer bu maçta forma şansı bulursam bu benim için özel olacak. Türkiye maçını duygusal anlamda diğer karşılaşmalardan farklı bir yere koyabilirim." açıklamasında bulundu.

Çeklerin Bursaspor'da forma giyen bir başka futbolcusu Necid de Türkiye'nin güçlü bir takım olduğunu vurgulayarak, "Büyük takımlarda oynayan iyi oyuncuları ve yetenekli bir kadroları var. Türkiye ile Avrupa Şampiyonası elemelerinde yaptığımız iki maçın birini biz diğerini onlar kazandı. Farklı bir karşılaşma olacak ama grup aşamasını galibiyetle bitireceğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.