HÜDAPAR’dan Diyarbakır annelerine destek mesajı

HÜDAPAR Konya İl Yönetimi Yeni Haber’i ziyaret etti. Ziyarette siyasi gündeme dair değerlendirmeler yapılırken HÜDAPAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, parti olarak sloganlarının “Önce insan, sonra adalet” olduğunun altını çizdi.
HÜDAPAR’dan Diyarbakır annelerine destek mesajı

HÜDAPAR Konya İl Yönetimi Yeni Haber’i ziyaret etti. Ziyarette siyasi gündeme dair değerlendirmeler yapılırken HÜDAPAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, parti olarak sloganlarının “Önce insan, sonra adalet” olduğunun altını çizdi. Diyarbakır’da HDP İl Binası önünde oturma eylemi yapan annelere dair açıklama yapan Tan, "Annelerin çocuklarını isteme hakları vardır ve çocuklarına kavuşma arzusunun yanında olduğumuzu belirtmek isteriz." denildi.

HDP il binası önünde başlattığı oturma eyleminden olumlu sonuç alan Hacire Akar'ın ardından başka ailelerin de bu eylem biçimine başvurduğuna işaret eden Tan, "Şu anda çocuklarına kavuşmak ümidiyle oturma eylemine katılan aile sayısı 24'ü geçmiş durumda. Evlatlarına kavuşma ümidiyle harekete geçen annelerin eylemi farklı çevrelerce farklı yorumlanmaktadır. Bir tarafta çocuklarına kavuşma arzusuyla yanıp tutuşan annelerin feryatlarını mecrasından saptırma çabaları, diğer taraftan ailelerin tutumuna yönelik hakaretlere varan iddialar havada uçuşmaktadır" dedi.

‘ANNELERİN SESİNE KULAK VERİLMELİ’

Annelerin sesine kulak verilmesi gerektiğine değinen Tan, meselenin sulandırılmaması yönünde uyarıda bulunarak, "Bölgede uzun zamandan beri örgütün başvurduğu silahlı çatışma yöntemi, gençlerin dağa götürülüşünü beraberinde getirdi. Silahlı örgüt saflarında çatışmalarda veya iç infazlarda bugüne kadar ölen, öldürülen, kaybolup haber alınamayan gençlerin sayısı on binlerle ifade edilmektedir. Bunların önemli bir kısmı çocuk denecek yaştadır. Bu durum zaten bölgede bir travma halini sürekli diri tutmaktadır. Annelerin yanındayız. Annelerin bu eylemini farklı sebeplerle izah etmek insani bir durum değildir. Şüphesiz ki her anne, çocuğunun yanı başında olmasını arzular ve bu arzusunu hiçbir dünyalığa değişmez. Dolayısıyla dağa çıkmış da olsa annelerin evlatlarına kavuşma arzusunu farklı sebeplerle izah etmeye yeltenmek insani bir tutum değildir. Annelerin çocuklarını isteme hakları vardır ve çocuklarına kavuşma arzusunun yanında olduğumuzu belirtmek isteriz" ifadelerini kullandı.

‘ORTAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ’

Ülkelerin aynı aileler gibi olduğunu ifade eden Mehmet Zülfi Tan, aile içerisinde yaşanan bir sorunun çözümünde nasıl ki herkesin görüşü alınıyorsa devletin sorun çözme yönteminin de böyle olması gerektiğini belirtti. Diyarbakır annelerine tüm kesimden olumlu destek mesajları gelmesi gerektiğini belirten Tan, “Siyaset toplumsal mutabakatın aracı olmalıdır. Kin ve nefret mesajları vermek kimseye bir şey kazandırmaz. Parti olarak insanın, adaletin, toplumun menfaatleri için çalışıyoruz. Sorunların çözümü noktasında ise birlik ve beraberlik etkin olacaktır. Doğuda da batıda da HÜDAPAR olarak hazırız. Ülkemizde ortaya çıkan sıkıntıların çözümünde bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, medyayla ve milletimizle ortak paydada buluşmak ve çalışma yapmak için hazırız” diye konuştu. Ziyarete, HÜDA-PAR İl Yönetiminden Halit Ödemiş, Metin Yılmaz ve Halis Özelçi de İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan’a eşlik ettiler.

hudapar-2.JPG

HATİCE DURSUN/ YENİ HABER GAZETESİ