HUDER Genel Başkanı Kaya: Darbe girişimi mağdurlarına bedelsiz hukuk hizmeti vereceğiz

Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Kaya, darbe girişimi nedeniyle mağdur olan vatandaşların haklarını korumak için bedelsiz hukuk hizmeti vereceklerini belirtti.
HUDER Genel Başkanı Kaya: Darbe girişimi mağdurlarına bedelsiz hukuk hizmeti vereceğiz

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkanı Hüseyin Kaya, Güvenpark'ta, dernek üyesi hukukçularlaFETÖ darbe girişimi nedeniyle basın toplantısı düzenledi ve hazırladıkları "HUDER Demokrasi Bildirisi"ni dağıttı.

İnsanlıktan çıkmış, birilerine satılmış, TSK'daki hain çete ve başkaca destekçileri tarafından Türkiye'nin büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını belirten Kaya, bu saldırının ülkenin geleceğine ilişkin umutlarına yapıldığını söyledi.

Hainlerin, kendisini göstermeyenlerle beraber değerlendirilerek, milletin iradesine uygun cezalandırılması konusunda hukukçulara ne düşüyorsa yerine getireceklerine işaret eden Kaya, şöyle konuştu:

"Hukukçular olarak bugün Adalet Bakanlığı müsteşarı, Ankara Başsavcısıyla ulaşabildiğimiz yargıdaki tüm görevlilerle, biz avukatlar ve hukukçular olarak üzerimize düşen görevi yapma konusunda hazır olduğumuzu ifade ettik. Çünkü çok ciddi bir yargı mensubu açığı da doğdu. Bize düşen şehitlerimizin, yaralananların ve mağdur olanların haklarını korumak için vatandaşımız her zaman telefonlarımıza barodan ulaşılabilir. Herhangi bir bedele gerek olmadan, herhangi bir zamanla sınırlı olmadan bu işe başını koymuş olanlara biz de en azından hukukçu olarak hizmet vermeyi milletimize arz ediyoruz." 

"HUDER demokrasi nöbetini tutmaya devam edecektir"

Dernekçe hazırlanan "HUDER Demokrasi Bildirisi"nde ise darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren tüm illerde milletin yanında yer almak için meydanlarda demokrasi nöbeti tutulduğu hatırlatılarak, "Gazi meclisimizi bombalayan bu vatan hainlerinin her zaman karşısında durmaya ve demokrasi nöbetini tutmaya devam edecektir." ifadelerine yer verildi.