Hükümet Meydanı’nın ismi değişiyor

Isparta Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP grupları 15 Temmuz darbe girişimi sonrası demokrasi nöbetinin merkezi olan Hükümet Meydanı'nın adını değiştirilmesi...
Hükümet Meydanı’nın ismi değişiyor

Isparta Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP grupları 15 Temmuz darbe girişimi sonrası demokrasi nöbetinin merkezi olan Hükümet Meydanı'nın adını değiştirilmesi teklifinde bulundu.

Önergeyi Meclis adına okuyan Oğuzhan Göker, "Bu büyük millet biraya gelip bu kalkışmayı püskürtü. Bunun da Isparta'da ilk ateşi Hükmet Meydanı'nda başladı. Bundan dolayı ortak bir önerge olarak Valilik Önü Hükümet Meydanı isminin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesini teklif ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da bir süreden beri bu konunun gündemde olduğunu belirterek "Tesadüf oldu. İki partinin bu önergeyi getirmesi sevindirici. İki ayrı parti aynı teklifi yapıyor. İsim Komisyonundan arkadaşlarım da bunu söyleyip duruyorlardı. AK Parti'den arkadaşlar da bu düşüncelerini ilettiler. Her iki tarafı da tebrik ediyorum. Son dönemde Türkiye Cumhuriyetinde bir birliktelik doğdu. Her şerden bir hayır doğar derler. O hayır doğdu bile" dedi.

MHP Meclis Üyesi Nedim Yürekli de, Kaymakkapı Meydanı'nın adının da uygun görülürse Cumhuriyet Meydanı veya Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Günaydın; İsim Komisyonu'nun bu konuyu da dikkat almasını istedi.

Hükümet Meydanı’nın ismi değişiyor

Kaynak: