'Hükümetin çalışmaları Romanların özgüvenini artırdı'

İzmir Roman Derneği Başkanı Cıstır, "Hükümetin son 10 yıldır Romanlara yönelik yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Roman vatandaşların özgüvenleri arttı" dedi.
'Hükümetin çalışmaları Romanların özgüvenini artırdı'

Hükümetin son yıllarda Romanlara yönelik çalışmaları, Roman vatandaşlarımutlu ediyor.

İzmir Roman Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet politikalarının Roman vatandaşları son derece memnun ettiğini söyledi.

Hükümetin son 10 yıldır Roman vatandaşlara yönelik ciddi çalışmalar yaptığını belirten Cıstır, yetkililerin Roman vatandaşları muhatap almasının çok güzel bir şey olduğunu kaydetti.

 "Roman açılımı ile daha görünür olduk"

Hükümetin yaptığı çalışmalarla Romanların ve sorunlarının daha görünür hale geldiğini aktaran Cıstır, "Önceden Romanlar toplumdan dışlanan, ötelenen insanlar olarak görülüyordu. Halen bazı bölgelerimizde bu tür yaklaşımlar oluyor ama yok denilecek kadar az seviyelere indirildi. Çünkü hükümetimiz, özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Romanlara sahip çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Cıstır, hükümetin çalışmaları ile Romanlara yönelik toplumda bir sempati oluştuğunu dile getirerek, "Roman açılımı ile daha görünür olduk. Hükümetin son 10 yıldır Romanlara yönelik yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Roman vatandaşların özgüvenleri arttı. Romanlar artık kendilerini daha özgür bir şekilde ifade edebiliyor." diye konuştu.

Romanların artık istihdama daha kolay katılabildiklerine işaret eden Cıstır, özellikle Roman mahallelerinde okuma-yazma oranlarında ciddi artış yaşandığını vurguladı.