Hükümlü ve tutukluların ürünleri Yozgat'ta sergilenecek

-
Hükümlü ve tutukluların ürünleri Yozgat'ta sergilenecek

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca, Yozgat'ta, tutuklu ve hükümlülerin ürettiklerinin sergileneceği Ürün ve El Sanatları Fuarı açılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 12 Temmuz'da Cumhuriyet Meydanında açılacak fuarda, Türkiye'nin 35 kentteki ceza infaz kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı ürünlerin sergileneceği belirtildi.

Gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürünün halkın beğenisine sunulacağı bildirilen açıklamada, fuarın 17 Temmuz'a kadar açık kalacağı vurgulandı.

Tüm vatandaşların fuara davet edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fuarda Türkiye'nin değişik illerindeki 35 farklı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenecek ve satışı yapılacaktır. Fuarda ayrıca ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde yürütülen eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verilerek. Elektronik izleme uygulamaları ile ilgili çalışmalar anlatılacak. Fuara ceza infaz kurumlarında görevli 134 personel katılacak."

Açıklamada, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açılışını gerçekleştireceği fuarın 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği kaydedildi.