Hükümlüler efendimizi andı

Konya İl Müftülüğü ve Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu işbirliği ile Konya Açık Ceza İnfaz kurumunda “Mevlîd-i Nebî Haftası” programı düzenledi.
Hükümlüler efendimizi andı

Konya İl Müftülüğü ve Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu işbirliği ile Konya Açık Ceza İnfaz kurumunda “Mevlîd-i Nebî Haftası” programı düzenledi. Programda, daha önce sınavı gerçekleştirilen "Sünnetin Işığında İslam Ahlakı" konulu bilgi yarışmasında dereceye giren hükümlülere hediyeleri takdim edildi.

Programa; Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Abdullah Gündüz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Okur, Cumhuriyet Savcısı Bekir Sıtkı Yıldırım, Denetimli Serbestlik Müdürü Zafer Gün, Konya Açık CİK Müdürü İbrahim Arlı, Konya E Tipi Kapalı CİK Müdürü Orhan Gökçek, Meram Başvaizi Mehmet Erşahin, Kurum Psikoloğu, Kurum Öğretmenleri, Cezaevi Vaizleri, Kurum personeli ve hükümlüler katıldı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Sunumu Açık Cezaevi Vaizi Mehmet Kesikhalı tarafından yapılan Mevlid-i Nebi programı, Kapalı Cezaevi Vaizi Mehmet Uslu'nun  Kur'ân-ı Kerîm tilavetiyle başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Meram Başvaizi Mehmet Erşahin yaptı. "Hz. Peygamber ve Gençlik" teması doğrultusunda konuşan Erşahin "İnsanlık için gönderilmiş olan tüm peygamberler, gençlere önem vermiştir. Kur'ân-ı Kerîm'de geçen peygamberlerden Hz. Musa (a.s.) Firavuna karşı yılmaz bir mücadele vermiş bir gençtir. Hz. İbrahim (a.s) tevhid mücadelesinde bütün çağlara örneklik teşkil etmiş bir gençtir. Ashab-ı Kehf ise Allah’a inanan ve güvenen bir avuç gençlerdir.  Hz. Peygamber gençlere her zaman önem vermiş, onların eğitimiyle ve gelişimleriyle yakından ilgilenmiş ve gençlere çok güvenmiştir." dedi. Erşahin’in konuşmasının ardından daha önce sınavı gerçekleştirilen "Sünnetin Işığında İslam Ahlakı" konulu bilgi yarışmasında dereceye giren hükümlülere hediyeleri takdim edildi. Caner Nazımoğlu ve ekibinin ilahi sunumlarının ardından Cezaevi Vaizi Kadir Süzen tarafından Mevlîd-i Nebî Haftası sebebiyle hükümlü ve personel tarafından okunan hatimlerin ve salavat-ı şeriflerin duası yapıldı. Program, etkinliğe destek veren ve katkıda bulunanlara verilen belge takdimi ile sona erdi.

MEHMET NURİ KEKLİK / YENİ HABER GAZETESİ