Hurda araba parçalarını ağaca dönüştürdü

Elazığ'da yaşayan bir akademisyenin kitap okumanın önemine dikkati çekmek için hurda kamyon ve otomobil parçalarından oluşturduğu 10 metre yüksekliğindeki ağaç şeklindeki eser beğeni topluyor.
Hurda araba parçalarını ağaca dönüştürdü

Elazığ'da yaşayan bir akademisyenin kitap okumanın önemine dikkati çekmek için hurda kamyon ve otomobil parçalarından oluşturduğu 10 metre yüksekliğindeki ağaç şeklindeki eser beğeni topluyor.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci, yaklaşık 4 ay süren çalışmayla ortaya koyduğu ve "Eğitim Çınarı" adını verdiği 6 ton ağırlık, 10 metre yükseklik ve 12 metre çapındaki eserle kitap okuma farkındalığı oluşturmayı amaçlıyor.

Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıldır hurda metal parçalarını kullanarak insan figürleri ve film karakterlerinden oluşan birçok heykel yaptığını söyledi.

Yaptığı heykeller arasında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın heykelinin de bulunduğunu belirten Keçeci, son yaptığı "Eğitim Çınarı" adlı eseriyle insanlara mesaj vermeye çalıştığını dile getirdi.

Binlerce hurda metal parçası kaynakla birleştirildi

Keçeci, Türk toplumunda ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde apayrı bir değeri olduğu için çınar ağacını tasvir ettiğini bildirdi.

Hurda araçların dişli, çark, zincir, dingil, aks, kaporta gibi çeşitli parçalarını kullandığına işaret eden Keçeci, şöyle konuştu:

"Atık endüstriyel malzemeleri kullanarak ve binlerce parçayı bir araya getirerek bu ağacı tasarladım. Yaklaşık 5-6 ton atık malzemeyi değerlendirdim. Ağacımızda 3 insan figürü yer almakta ve bunları ağaçta bulunan meyvelerden kitapları toplayıp aşağıya doğru atlar pozisyonda yapmaya çalıştım. Ağaç üzerinde 47 kitabımız yer almakta. Sadece kitapların teşkil ettiği ağırlık 500 kilogram. Ağaç üzerinde çınar yapraklarını yansıtmaya çalıştım. Yaklaşık 2 bin civarında yaprağı tek tek kaynak makinesi kullanarak ağaç üzerine monte ettim."