Hurda malzemelerden 'motorlu fayton' yaptı

Van'ın Tuşba ilçesinde daha önce Murat 131 marka otomobili tıra dönüştüren İsmail Mescioğlu'nun son tasarımı, ikinci el motosiklet ve hurda malzemeleri kullanarak yaptığı "motorlu" fayton "filinta" oldu.
Hurda malzemelerden 'motorlu fayton' yaptı

Van'ın Tuşba ilçesinde daha önce Murat 131 marka otomobili tıra dönüştürenİsmail Mescioğlu'nun son tasarımı, ikinci el motosiklet ve hurda malzemeleri kullanarak yaptığı "motorlu" fayton "filinta" oldu.

Tuşba ilçesine bağlı Abdurahman Gazi Mahallesi'nde yaşayan Mescioğlu, boş zamanlarında oto döşeme atölyesinde biriktirdiği hurda malzemeler ve bir arkadaşından aldığı motosikleti kullanarak motorlu fayton üretti.

Yaklaşık 2 ayda tamamladığı ve "Filinta" adını motorlu faytonu ile kısa turlar atan Mescioğlu, çevreden ilgi görüyor.

Mescioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu alanlarda sergilemek istediği faytonu ile yerli ve yabancı turistleri gezdirmeyi amaçladığını söyledi.

Yaklaşık 5 bin liraya mal oldu 

Düğün ve nişan başta olmak üzere özel gün fotoğraflarında da kullanılabilecek "motorlu fayton" projesini uzun süredir hayata geçirmeyi düşündüğünü anlatan Mescioğlu, boş zamanlarında atıl malzemeleri değerlendirerek tasarımlar yaptığını belirtti.

Mescioğlu,"Fayton yaklaşık 5 bin liraya mal oldu. Faytonda 2 kişi rahatlıkla taşıyabiliyorum."dedi.