Hürriyet ve Sözcü’den cenaze provokasyonu

Gezi kışkırtmasının aktörlerinden Hürriyet ve Sözcü, ‘şehit cenazeleri provokasyonu’nda da yine başrolde.
Hürriyet ve Sözcü’den cenaze provokasyonu

Her iki gazete bugüne kadar Kılıçdaroğlu CHP’sinin PKK ve HDP’ye verdiği desteğe ses çıkarmadı. Ancak, 6 polisin ve 5 vatandaşın katledildiği gün teröristlerin cenazesine gittiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren şehit yakınının sitemini ‘tehdit’ olarak sundu. Her iki gazetenin internet sitelerinde ve sayfalarında çarpıtılıp köpürtülerek işlenen haberler, provokasyonu daha da büyüttü.

TEPKİYİ BÜYÜTTÜLER

Hürriyet, şehit polis memurlarının Fatih Camii’ndeki cenaze töreninde yaşananları ‘Mermili Saldırı’ ve ‘Güvenlik Zaafı’ başlıklarıyla 2 gün üst üste okuyucularına duyurdu. Haberlerde şehit polis memurunun Kemal Kılıçdaroğlu’na boş mermi kovanı atan dayısının yaşadığı acı görmezden gelindi. Kılıçdaroğlu’na seslerini yükselten şehit yakınları ve arkadaşlarının geçmişteki sabıkaları ön plana çıkarıldı, hepsi birer suç makinesiymiş gibi gösterildi.

PROVOKATÖR CHP’Lİ

Kılıçdaroğlu’nun cenazeye gönderdiği çelengi parçalayan Tunç Ezer de Hürriyet’in hedefi oldu. Ama hedefe koydukları Ezer, CHP’li çıktı. Facebook’ta “Arkadaşlar hayırlı olsun. Benim oyum belli kardeş” mesajıyla CHP’ye ‘evet’ dediği oyun pusulasını ve tabancalı çektirdiği fotoğraflar paylaştığı görüldü.

Hainlerin genç yaşta hayattan kopardığı yeğenine ait olan boş kovanı atan İrfan Cengiz’in ‘planlı ve organize değildi, anlık gelişti’ demesine rağmen Hürriyet’in haberinde cenazesinde çok ciddi ‘güvenlik zaafı’ olduğu vurgulanarak Kılıçdaroğlu’nun hayatının tehlikede olduğu algısı yapıldı.Şehit dayısının sosyal medya hesaplarından, yıllar önce çekilmiş özellikle silahlı fotoğrafları seçilerek, farklı bir algı yaratılmaya çalışıldı.

ALGI OPERASYONU

Hürriyet gibi Sözcü Gazetesi de provokasyon kokan haberlere yer verdi. Fatih’teki şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tepkinin AK Partililer tarafından organize edildiği izlenimi verilmeye çalışıldı. ‘Önce Binali’yle konuştu, sonra Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun bıraktı’ manşeti atılarak hükümet hedef alındı ve AK Partililer ile CHP’liler karşı karşıya getirilerek bir siyasi çatışma ortamı yaratılmak istendi. STAR