Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

Hüsran!

Hüsran!

Alışılmış kadroda rotasyona giden, defans ile hücum hattında değişiklik yapan Aykut hoca sistemi sizleri de şaşırttı mı?

Evinde ve taraftar desteği ile 2 maçta 1 puan alabilen Konyaspor deplasmanda Beşiktaş karşısında daha sağlıklı bir oyun sergiledi. 

Büyük ölçüde Serkan sayesinde kazanılan 1 puan............

Buraya kadar okuduklarınız maç bitmeden köşe yazıma başladığımın ispatı ve kursağımda kalan satırlar olduğu için silmek istemedim.

Son düdüğe kadar yorum yapmamak, sevinmemek gerektiğini iki hafta üst üste yaşatan Konyaspor'umuza bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Önceki hafta son dakika penaltısına gol olmadan sevinen benim de dahil olduğum binlerce taraftar, bu hafta deplasmanda ve Beşiktaş karşısında 1 puan aldık diye sevinmeye başlarken Kagawa bizim sevincimizi kursağımıza dizdi...

Peki Kagawa mı sadece bunun sebebi?

Ligin ilk yarısında evimizde berabere kaldığımız Beşiktaş maçında kaybedilen 2 puan, Kötü Fenerbahçe karşısında kaybedilen 3 puan, Antalya deplasmanında 3-1 galipken 3-3'e gelen ve kaybedilen 2 puan, Kayserispor karşısında giden 3 puan, en üzücüsü Göztepe gibi bir takım karşısında kaybedilen 2 puana bakınca bizim hevesimiz hep kursağımızda kalmayı hak ediyormuş meğer...

Bu sezon çok anlamsız puan kayıpları yaşadık, izahı olmayan maçlarda onlarca puan kaybettik, tam 1 puan geldi ve bu iyidir derken futbol sürprizi 90+3 te  aleyhimize çıktı ortaya.

Haftalardır kazanamıyoruz, deplasman karnemizle de  sınıfta kalırız vesselam...

*

Gelelim maça. 

Yüzümüz gülmeyecek bizim İstanbul takımlarına karşı, en iyi sonuç beraberlik oluyor her defasında bizim için. 2 gol atmaya bile seviniyoruz yer yer. Bu kara talih her sene geçecek diye ümitle bakarken bu maçlara, yine hüsran oluyor sonu.

Nasıl olmasın? 

Gereksiz bir top kaybı, ardından savunmanın dengesiz yakalanması ile geriye düşersek, güç bela 2-2 yaptığımız maçın son dakikasında TECRÜBELİ ALİ TURAN'ın "UCUZ" hatası ile maçı verirsek eğer bu tür maçlar daha çok hüsran ile sonuçlanır. 

İstatistiklere bakınca gerçekten hiç iç açıcı veriler de yok önümüzde. Hocanın sistemsel yaklaşımı ile bu istatistiğin ortaya çıktığını savunan bir kesim olsa da, ben buna kesinlikle katılmayan azınlıktanım. 

Ters giden çok şey var, düzeltecek yönetim ve teknik ekip var, düzelecek oyuncularımız da var bizim... 

Düzelmeyecek isimlerin de varlığını  görmek gerek...

Görmek gerek ki kalan maçlar daha fazla sıkıcı olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR