Hüyük'ten ağaçlandırma seferberliğine 20 bin fidanla destek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gelecek nesillere “Daha yeşil bir Türkiye” bırakabilmek amacıyla yurt genelinde başlattığı “Geleceğe Nefes” seferberliğine Hüyük ilçesinin de 20 bin fidan dikimiyle destek verdiği bildirildi.
Hüyük'ten ağaçlandırma seferberliğine 20 bin fidanla destek

Hüyük’te, Cumhurbaşkanlığı tarafından milli ağaçlandırma günü ilan edilen 11 Kasım günü, saat 11.11’de kampanya kapsamında Hüyük çıkışı Doğanhisar yolu üzerindeki boş alanda çok sayıda çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Hüyük Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen fidan dikme etkinliği çerçevesinde 20 bin fidanın  toprakla buluşturulduğu belirtildi.

 Hüyük Kaymakamı Dilara Şenoğlu ile Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de kampanyaya katılarak açılan çukurlarda çam fidanlarını toprakla buluşturdu, ardından fidanlara can suyu verdi.

İlçede görev yapan daire amirleri,  emniyet ve jandarma teşkilatı personeli, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerinin yanısıra muhtarlar ve vatandaşların da yoğun katılımıyla destek verdiği ağaçlandırma çalışmasının tamamlanması sonrasında katılımcılara yemek ikram edildi.