HUZUR VE BEREKET AYI RAMAZAN - Avustralya'da ramazan bereketi

Ramazan ayında artan satışlar Avustralya'daki Türk esnafların yüzünü güldürdü - Market işleten Esat Kaya:- "Ramazanla sadece Türk ve Müslüman iş yerleri değil tüm bölgedeki ve civardaki market sahibi esnafların yüzü gülüyor"- Pastane işletmecisi Sedat Özd
HUZUR VE BEREKET AYI RAMAZAN - Avustralya'da ramazan bereketi

MELBOURNE (AA) - Avustralya’da ramazanın başlamasıyla Müslümanların yoğun yaşadığı bölgelerde artan satışlar esnafın yüzünü güldürdü.

Ramazanın ilk üç gününü geride bırakan Avustralya’da, marketler, fırınlar, pastaneler ve lokantalarda müşteri yoğunluğu arttı.

Bunun satışlara yansıması da esnafları mutlu etti.

Melbourne kentinde de Türk ve Müslümanların yoğun yaşadığı semtlerde gıda, hazır yiyecek, sebze ve meyve sektöründe hizmet veren iş yerleri ramazan bereketini yaşıyor.

- "Ramazan, on bir ayın sultanı olduğunu her alanda gösteriyor"

Bölgede yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren Türk marketler zincirinin ortaklarından Esat Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın gelmesiyle satışların gözle görülür arttığını söyledi.

Ramazanın kısa süre önce başlamasına rağmen bölgeye canlılık getirdiğini dile getiren Kaya, "Ramazan on bir ayın sultanı olduğu için bu on bir ayın sultanı, sultanlığını her alanda gösteriyor yani manevi alanda da maddi alanda da ticarette de. Tabii ramazan ayı gelince yüzü gülüyor esnafın." dedi.

Kaya, yaklaşık bir ay boyunca insanların iftar sofralarına misafir davet etmelerinden dolayı et ve sebze ürünlerine yoğun talep geldiğini ve özellikle öğleden sonra yoğunlaşan müşterilere hızlı hizmet vermek için ek personel istihdam ettiklerini vurguladı.

Ramazandaki yoğunluğun sadece Türk iş yerlerini değil bölgedeki tüm esnafları sevindirdiğine dikkati çeken Kaya, ‘‘Ramazanla sadece Türk ve Müslüman iş yerleri değil tüm bölgedeki ve civardaki market sahibi esnafların yüzü gülüyor." diye konuştu.

- "Satışlarımız yüzde 100 arttı"

Meadow Heights semtinde pastane işleten Sedat Özdemiroğlu, ramazandaki yoğunluğa ek elemanlarla uzun saatler çalışarak cevap vermeye çalıştıklarını belirtti.

Özdemiroğlu, "İşlerimizde yüzde 100 artış var. Ramazan dolayısıyla Avustralya’nın Türk toplumu kesimindeyiz, onun için de yani nereden baksanız satışlarımızda yüzde 100'lük bir artış var." ifadelerini kullandı.





Kaynak: